Tort Diplomat cu piscoturi

de mamaieelena in Torturi, 25 Mai 2011 | 33740 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 9 galbenusuri
  • 180gr.zahar
  • 600 ml lapte
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 cutie cu ananas taiat bucati
  • 3 plicuri cu frisca
  • 8 foi de gelatina
  • decor
  • kiwi, nectarina,ananas si cireasa confiata
  • 1 plic frisca
  • 125 ml lapte rece 
  • 1 cutie cu piscoturi

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Diplomat cu piscoturi:

Crema care se face din lapte 225 ml, zahar 180 g si cele 9 galbenusuri pe foc mic, dar sa nu clocoteasca.

Iintre timp se pune gelatina la inmuiat, iar  cand crema este gata si gelatina moale se pune gelatina in crema si se amesteca pana se dizolva complet, apoi se da la rece. Cele trei plicuri de frisca si cu restul de lapte se vor bate cu mixerul bine pana se intareste frisca, apoi se adauga crema rece peste frisca amestecandu-se cu lingura de lemn sa se omogenizeze bine. 

Acum tapetam cu folie de plastic alimentara o forma. Eu am avut o forma rotunda si am pus piscoturile de jur-imprejur, in mijloc am pus crema jumatate, apoi am pus jumatate din ananasul (fructul bine scurs) din compot pe toata suprafata si am rasturnat si jumatatea ramasa de crema. Am imprastiat pe toata suprafata piscoturi, am acoperit bine si am dat la rece.

A doua zi l-am ornat, am pus frisca si fructele.Pofta buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Diplomat cu piscoturi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

ieri la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

ieri la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

ieri la 10:41

Prajitura cu lamaie si ciocolata neagra - Un desert delicios

pe 01.11 la 17:28

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]