Tort Dobos

de Pasiune pentru bucatarie in Torturi, 24 Iun 2010 | 13200 vizualizari

 

Am revenit dupa o perioada de 3 sapt!M-am mutat si nu am avut acces la internet,dar am gatit si o sa va arat si voua ce bunatati am facut!prima dovada:))

 

INGREDIENTE

  • Foi:
  • -8 oua separate
  • -8 linguri  zahar
  • -10 linguri faina
  • -1 praf de sare
  • Crema:
  • -4 oua
  • -170 g zahar
  • -2 pliculete zahar vanilat
  • -100 g ciocolata
  • -200-250 g unt
  • -esenta de rom

 

Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Dobos:

Foi:

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul aprox 10 min pana devine o compozitie cremoasa,se adauga faina si se incorporeaza albusurile batute spuma cu un praf de sare.Compozitia rezultata se imparte in 6 parti si se coc 6 foi intr-o forma de tort(24 cm) aprox 6-10 min fiecare.

Crema:

Ouale se mixeaza cu zaharul si se pune intr-un vas la bain marie impreuna cu ciocolata rupta bucati si se amesteca la foc mic pana se ingroase,apoi se pune intr-un vas cu apa rece sa se raceasca.Untul se freaca spuma si se adauga cremei racite,apoi se lasa la frigider.Cand este fff rece se mixeaza din nou pana devine o crema fina.

Foile se ung cu un strat de crema.O foaie se taie in triunghiuri care vor fi imbracate in zahar ars(1/2 cana de zahar se topeste si se acopera fiecare triunghi.Ultimul strat va fi de crema peste care se pun triunghiurile acoperite cu zahar.Se lasa la rece pana a doua zi pentru a se inmuia foile.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Dobos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu mousse de ciocolata si menta