Au trecut trei ani de cand suntem impreuna ,ani fericiti si plini de iubire.La multi ani iubirea mea.
Aluatul: Fierbem apa impreuna cu uleiul .Cand clocoteste luam de pe foc si turnam toata faina amestecand rapid .Lasam sa se racoresca dupa care adauugam pe rand ouale si amestecam dupa fiecare pana cand se omogenizeaza.
Tapetam o forma rotunda cu ulei si faina ,si cu ajutorul unui sprit facem forme circulare din aluat. Dam la cuptor preincalzit pana cand foaia se rumeste. Din aluatul ramas formam gramajoare si dam la cuptor pana cand se rumenesc.
Crema ganache: Topim pe baie de abur ciocolata impreuna cu frisca dupa care o dam la rece cateva ore. Cand crema s-a racit batem spuma tare si umplem cu crema minieclerele.
Taiem capsuni marunt si le amestecam cu 2 linguri de zahar de zahar. Si le punem intr-o strecuratoare cu un castron desesubt.
Separat amestecam amidonul cu un ou si 100 ml lapte. Laptele ramas il punem la fiert. Cand incepe sa fiarba adaugam amestecul de amidon si lasam sa fiarba amestecand mereu pana cand se ingroasa .Luam de pe foc si adaugam trei linguri de zahar si esenta de vanilie.
Peste sucul care l-au lasat capsuni adaugam apa pana la 250 ml si turnam intr-o craticioara peste gelatina .Dam la foc lent si il lasam sa fiarba pana cand se ingroasa amestecand mereu. Cand s-a intarit lasam sa se raceasca un pic dupa care o turnam peste crema de vanilie. Lasam sa se raceasca dupa care adaugam frisca batuta spuma si capsunile.
Turnam peste blatul rotund un strat subtire de crema apoi asezam un rand de minieclere .Adaugam restul de crema si nivelam bine. Asezam deasupra 7 ,8 minieclere.
Topim pe baie de abur ciocolata cu untul si decoram dupa placere.
1
Pt.asamblare folositi inelul de tava cu fundul detasabil si lasati tortul la rece cateva ore si apoi scoateti inelul.