Tort fantezie cu branza si kiwi

de Zamfira in Torturi, 30 Mar 2012 | 4419 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat: ·
  • 200 gr. biscuiti ·
  • 100 gr. unt topit
  • Crema alba de branza: ·
  • 400 gr. branza dulce ·
  • 300 gr. frisca ·
  • 120 gr. zahar ·
  • 1 lingura zeama de lamaie ·
  • 1 pliculet de gelatina
  • Aspic de kiwi: ·
  • 1200 gr. kiwi ·
  • 250 gr. zahar ·
  • 2 pliculete de gelatina
  • Ornat:
  • frisca
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort fantezie cu branza si kiwi:

Avem nevoie de o forma de tort cu margine detasabila.

Blatul: zdrobim biscuitii si ii amestecam cu untul topit. Asezam compozitia in tava.

Crema alba de branza: amestecam branza de vaci cu frisca, zaharul, zeama de lamaie si gelatina.

Aspic de kiwi: curatam kiwi-ul, il pisam sau il dam prin robot, renuntam la o parte din zeama,  punem pasta la fiert la foc mic impreuna cu zaharul. Cand este racit aspic-ul adaugam cele doua pliculete de gelatina si-l turnam peste crema de branza. Il ornam cu frisca.

Branza o asezam peste biscuiti in asa fel incat sa obtinem un cuib, deoarece aici va trebui sa turnam aspic-ul de kiwi si laturile din branza il vor sustine.

Pentru a pregati gelatina, trebuie sa respectam reteta de pe pliculet.

Lasam tortul in forma cu margine detasabila pana a doua zi, de preferat la frigider.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort fantezie cu branza si kiwi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor - Varianta usoara si gustoasa

de Rocsi 9

pe 03.05 la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

Chec cu cacao și ciocolată albă - Desert rapid și delicios

pe 02.05 la 09:29

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Roxana