Tort "Flacara violet"

de ramo_cata in Torturi, 21 Mai 2010 | 4791 vizualizari

 

un tort pentru soacra mea ,Elena si socrul meu nascut intr-o zi de sarbatoare...sa le dea D-zeu sanatate....

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:  
  • 6 oua
  • 1 1/2 cana zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 100 ml suc de portocala
  • 2 cani faina
  • 50 g cacao
  • o jumatate  pachet  praf de copt
  • o jumatate cana de ulei
  • Pentru crema:  
  • 2 plicuri praf budinca de vanilie dr oetcker
  • 1 l lapte de vaca
  • 8 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 1 plic zahar vanilat
  • o jumatate pachet de unt
  • 1 cana afine (congelate)
  • Pentru ornat:
  • 1 tub de frisca
  • Pentru sirop:  
  • 200 ml apa
  • 5 lingurite de zahar
  • 50 ml suc de portocala
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort "Flacara violet":

Am separat albusurile de galbenusuri. Albusurile le-am batut spuma,am adaugat zaharul,zaharul vanilat si am amestecat pana a devenit ca o bezea. Galbenusurile le-am frecat cu uleiul, le-am adaugat peste albusuri. Am adaugat sucul de portocala si cacaoa. Am amestecat faina cu praful de copt ,am adaugat-o peste compozitie,in ploaie,mixand.

Am uns forma de tort cu ulei ,am tapetat-o cu faina si am adaugat compozitia.Am dat-o la cuptor circa 50 minute la foc mic. Am scos blatul si l-am lasat sa se raceasca.

Crema:

Am preparat budinca conform instructiunilor dupa ambalaj si am lasat-o sa se raceasca putin...am mixat afinele si le-am amestecat cu crema de vanilie(de aici si denumirea de flacara violet .:))impreuna cu untul...

Sirop:

Am fiert cele 3 ingrediente si l-am pus la racit.

Am taiat blatul pe jumatate.am insiropat primul blat . Am adaugat crema, am pus ce de-al doilea blat,l-am insiropat ,am adaugat un strat de crema si apoi m-am jucat cu tubul de frisca...

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort "Flacara violet"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Amandina