Povestea Tortului meu: la ziua iubitului meu ( mare fan ciocolata neagra) a venit si mama lui ( nu mananca deloc ciocolata neagra). Si...tot incercand sa gasesc o solutie sa impac si capra si varza, a iesit tortul de mai jos.
Blat
Incalziti cuptorul la 150 grade si tapetati forma de tort cu hartie de copt.
Untul, la temperatura camerei, se bate impreuna cu zaharul pudra pana ajunge cremos. Apoi, unul cate unul, se adauga oualele. La sfarsit se adauga nuca macinata, faina si praful de copt. Se coace la 150 grade timp de 20-30 minute sau pana trece testul scobitorii.
Crema vanilie
Laptele se pune la fiert. Cele 6 galbenusuri se bat cu zaharul pana se omogenizeaza bine. Se adauga treptat faina, amestecand bine. Cand laptele este fiert, se pune jumatate din cantitate in castron peste galbenusuri si se amesteca bine, sa nu ramana cocoloase. Apoi, galbenusurile se toarna in craticioara, peste laptele ramas, si se amesteca incontinuu, pana se ingroasa crema. Cand este gata se da la o partea si se pune esenta de vanilie.
Crema de ciocolata
Laptele se pune la fiert. Cele 3 galbenusuri se bat cu zaharul pana se omogenizeaza bine. Se adauga treptat faina si cacaoa, amestecand bine. Cand laptele este fiert, se pune jumatate din cantitate in castron peste galbenusuri si se amesteca bine, sa nu ramana cocoloase. Apoi, galbenusurile se toarna in craticioara, peste laptele ramas, si se amesteca incontinuu, pana se ingroasa crema. Cand este gata se da la o partea si se pune esenta de rom.
Asamblare
Blatul de tort se taie in jumatate (ca in poza) si apoi, fiecare jumatate, se taie pe verticala in cate parti va permite grosimea tortului.
Asezati blaturile lipite unul de altul cu partea rotunda, in asa fel incat sa arate ca aripile unui fluture. Pe una dintre "aripi" asezati crema de vanilie si piersicile alternand astfel: blat, crema, piersici taiate mic, blat crema, piersici...si tot asa pana terminati.
Procedati la fel si cu partea cealalta, cea cu crema de ciocolata si visine.
La sfarsit ornati-l dupa preferinta. Eu l-am ornat cu frisca si cu bombonele de decor.
Pofta buna!
1
puteti face ambele parti cu aceasi compozitie.