Tort Fluture

de AndrutzaP in Torturi, 8 Apr 2016 | 5205 vizualizari

 

Povestea Tortului meu: la ziua iubitului meu ( mare fan ciocolata neagra) a venit si mama lui ( nu mananca deloc ciocolata neagra). Si...tot incercand sa gasesc o solutie sa impac si capra si varza, a iesit tortul de mai jos. 
 

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 200 g unt
  • 6 oua
  • 6 linguri nuca macinata
  • 200 g zahar pudra
  • 125 g faina
  • un praf sare
  • 1 plic praf de copt
  • Crema vanilie
  • 6 galbenusuri
  • 500 ml lapte
  • 100 g zahar
  • 40 g faina
  • esenta de vanilie
  • Crema de ciocolata
  • 3 galbenusuri
  • 500 ml lapte
  • 125 g zahar pudra
  • 3 lg faina
  • 3 lg cacao
  • esenta de rom
  • In plus
  • frisca
  • piersici din compot
  • visine din compot
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Fluture:

Blat

Incalziti cuptorul la 150 grade si tapetati forma de tort cu hartie de copt. 

Untul, la temperatura camerei, se bate impreuna cu zaharul pudra pana ajunge cremos. Apoi, unul cate unul, se adauga oualele. La sfarsit se adauga nuca macinata, faina si praful de copt. Se coace la 150 grade timp  de 20-30 minute sau pana trece testul scobitorii.

Crema vanilie

Laptele se pune la fiert. Cele 6 galbenusuri se bat cu zaharul pana se omogenizeaza bine. Se adauga treptat faina, amestecand bine. Cand laptele este fiert, se pune jumatate din cantitate in castron peste galbenusuri si se amesteca bine, sa nu ramana cocoloase. Apoi, galbenusurile se toarna in craticioara, peste laptele ramas, si se amesteca incontinuu, pana se ingroasa crema. Cand este gata se da la o partea si se pune esenta de vanilie. 

Crema de ciocolata

Laptele se pune la fiert. Cele 3 galbenusuri se bat cu zaharul pana se omogenizeaza bine. Se adauga treptat faina si cacaoa, amestecand bine. Cand laptele este fiert, se pune jumatate din cantitate in castron peste galbenusuri si se amesteca bine, sa nu ramana cocoloase. Apoi, galbenusurile se toarna in craticioara, peste laptele ramas, si se amesteca incontinuu, pana se ingroasa crema. Cand este gata se da la o partea si se pune esenta de rom.

Asamblare

Blatul de tort se taie in jumatate (ca in poza) si apoi, fiecare jumatate, se taie pe verticala in cate parti va permite grosimea tortului.

Asezati blaturile lipite unul de altul cu partea rotunda, in asa fel incat sa arate ca aripile unui fluture. Pe una dintre "aripi" asezati crema de vanilie si piersicile alternand astfel: blat, crema, piersici taiate mic, blat crema, piersici...si tot asa pana terminati.

Procedati la fel si cu partea cealalta, cea cu crema de ciocolata si visine.

La sfarsit ornati-l dupa preferinta. Eu l-am ornat cu frisca si cu bombonele de decor.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

puteti face ambele parti cu aceasi compozitie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Fluture" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

ieri la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

Rețetă de chec de post – Desert pufos și aromat

pe 20.11 la 10:44

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Fluture diplomat