Tort Iepuras sau Fluturas

de simonay in Torturi, 11 Iun 2013 | 3787 vizualizari

 

Un tort bun ,dragalas pe gustul copiilor !

 

INGREDIENTE

  • Blatul
  • 4 oua
  • 200 gr. zahar tos
  • 80 ml. apa
  • 80 gr. unt topit
  • 200 gr. faina 00
  • coaja rasa de la o lamaie
  • un praf de sare
  • Crema
  • 250 gr. zahar
  • 100 ml. apa
  • 50 gr. cacao amara
  • 250 gr. unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Iepuras sau Fluturas:

Blatul: Se pune apa la fiert, se adauga zaharul si se lasa pe foc pana devine un sirop. Intre timp se mixeaza albusurile pana devin tari, apoi se toarna siropul fierbinte. Cand sunt lucioase se pun pe rand galbenusurile, apoi untul topit si racit, coaja de lamaie si praful de sare. Se pune mixerul deoparte si cu o lingura amestecam incet de jos in sus punand faina cernuta. Compozitia se toarna in doua tavi rotunde de aceeiasi marime pe foaie de copt si se da la cuptor ventilat 20'-25' la 180°.

Cand s-a copt si racit, un blat se taie in doua pe orizontal, iar al doilea pe vertical in forma de semicerc de ambele parti ale blatului, astfel incat sa rezulte doua emisfere egale (urechile) iar partea din mijloc papionul.

Crema: Se face din nou un sirop din apa si zahar in care se adauga cacaoa (daca doriti crema alba se topeste in sirop 100 gr. ciocolata alba) , se raceste si se incorporeaza in untul batut spuma. Crema se pune in mijlocul blatului iar deasupra se acopera cu frisca

Decorarea ramane la aprecierea voastra. La tortul fluture se taie blatul in doua pa orizintal si pe vertical.Sper sa va placa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Iepuras sau Fluturas" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max + Espresso Machine

- 500 lei
2999.99 lei
2499.99 lei

Aparat de vidat VS5910X

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei

COMENTARII (8)

kukibella 1

12.06.2013, 10:39

Sim0na 1

12.06.2013, 14:57

un tort tare frumos!

simonay 1

21.06.2013, 13:37

multumesc SimOna

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Dobos