Tort Inimioara

de mena29 in Torturi, 17 Feb 2011 | 11587 vizualizari

 

Acest tort se vroia postat luni,din pacate nu am reusit asa ca e bine si azi:D

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 5 oua;
  • 5 linguri faina;
  • 5 linguri zahar;
  • 5 linguri apa;
  • 1 praf sare;
  • 2 linguri cacao;
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingurita esenta rom
  • Pentru crema:
  • 300 g frisca;
  • 200 ml lapte;
  • 1 plic crema la rece cu gust de trufe si rom de la Dr.Oetker.
  • Pentru sirop:
  • 250 ml apa;
  • 100 g zahar;
  • 1 lingura esenta rom.
  • Pentru ornat:
  • 200 g frisca;
  • 3 linguri nutela sau finetti.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Inimioara:

Separam albusul de galbenus,mixam bine albusurile dupa care adaugam pe rand cele 5 linguri de apa si sarea.Galbenusurile le amestecam usor cu spuma,adaugam faina cernuta,cacaua ,esenta de rom si vanilia.Tapetam forma de tort cu margarina si cu faina,punem compozitia in tava coacem in cuptorul preincalzit cca 20 min.

Intre timp pregatim siropul.Punem apa si zaharul sa fiarba, adaugam esenta de rom si cand blatul este gata il il taiem in doua si insiropam bine cele doua parti.

Amestecam laptele cu 300 g frisca si continutul plicului pentru crema,mixam bine.2/3 din crema o punem intre cele doua baturi si 1/3 din crema o punem deasupra.

Am incalzit cele 3 linguri de finetti in cuptorul cu microunde cca 30-40 secunde dupa care am glazurat tortul.Am mixat cele 200 g frisca si am ornat tortul frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Inimioara" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Padurea Neagra