Tort Kodrit Kadir

de diana_k in Torturi, 17 Apr 2010 | 5208 vizualizari

 

pt ca de cateva zile mi-a facut cu ochiul tortula asta , azi l-am pus in practica....rezultatul FOARTE BUN !

 

INGREDIENTE

  • blat:
  • 1 ou,
  • 100g zahar,
  • 100ml lapte,
  • 100g faina,
  • 1.2 praf de copt,
  • cacao,
  • esenta rom
  • caramel:
  • 6 oua
  • 200g zahar
  • 800ml lapte
  • 1 esenta rom
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 praf de sare
  • sirop:
  • 6 liguri zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Kodrit Kadir:

Blatul:  oul l-am mixat bine cu zaharul, apoi am adaugat untul topit, laptele , faina cernuta impreuna cu praful de copt si cacaua,esenta de rom. Am amestecat bine.

Caramel: batem bine ouale cu zaharul, apoi adaugam laptele ,sarea si esenta de rom

Sirop :Intr-un vas caramelizam cele 6 linguri zahar,lasam la racit, apoi punem amestecul de oua si imediat amestecul pt. blat.

introducem in cuptorul preincalzit, la foc mediu, pt 40-45min.

se rastoarna pe platou doar cand este complet racit.

se poate decora cu frisca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Kodrit Kadir" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

nadina73 1

26.06.2010, 20:38

super bine ti-a iesit 5 furcu mari si late,al meu nu a iesit asa bine

gaby_gabytza 1

29.09.2011, 08:03

tia iesit super bine si deliciosssssss

nilgun 1

06.07.2013, 14:27

abia astept sa fac si eu acest tort al bucatarasilor

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort Bianca