Tort la metru cu glazura de lamaie

de Gherca Daniela in Prajituri, 5 Apr 2015 | 10818 vizualizari

 

Un desert ieftin si foarte aspectuos pentru a impresiona!

 

INGREDIENTE

Pentru chec:

  • 6 oua
  • 1 cana de zahar
  • un praf de sare
  • 1 cana de faina
  • esenta de rom si vanilie
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • zeama de lamaie
  • 50ml ulei
  • 2-3 linguri cacao

Pentru crema:

  • 1 plic crema de prajituri cu aroma de lamaie
  • 250ml lapte
  • 2-3 linguri de zahar

Pentru glazura:

  • 1 pahar zahar pudra
  • zeama de la o lamaie mai mica
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort la metru cu glazura de lamaie:

Pentru aluat: Separam ouale, batem albusurile cu praful de sare si zaharul, adaugam treptat cate un galbenus pana incorporam bine totul, punem aromele, uleiul si la sfarsit faina si bicarbonatul stins cu zeama de lamaie. Dam compozitia in 2, si o parte o amestecam cu cacao. Turnam compozitia alba si cea maro in tavi de chec si dam la cuptor, facem testul cu scobitoarea.

Lasam checurile sa se raceasca si le taiem felii. Umplem fiecare felie de chec (una alba- una maro) cu crema de lamaie, pe care o preparam conform instructiunilor de pe ambalaj pana ce terminam de umplut toate feliile. 

Deasupra am facut o glazura din zahar pudra cu zeama de lamaie, am amestecat bine si am turnat usor peste tortul obtinut.

Este mai rapid, dar si delicios! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort la metru cu glazura de lamaie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de merișoare - Ideal atât pentru fripturi, cât și pentru deserturi delicioase

pe 13.12 la 12:56

Pâine de casă - Rețeta delicioasă cu unt

pe 13.12 la 09:39

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]