Tort "Martisor"

de cristinne in Torturi, 1 Mar 2012 | 9483 vizualizari

 

Tort 'Martisor' cu coacaze rosii si crema de cicolata alba cu lamaie si cocos

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 oua
  • 5 lg de faina
  • 5 lg de zahar
  • 1 vf de sare;
  • Crema de cocos:
  • fulgi de cocos;
  • crema de branza (500 gr);
  • 200 ml frisca din smantana dulce;
  • 1 vanilie;
  • 200 gr zahar pudra
  • zeama de la o lamaie stoarsa;
  • Glazura:
  • 2 ciocolate albe;
  • 100 ml smantana dulce pt frisca;
  • Sirop:
  • zeama de la o lamaie;
  • 4 linguri de apa fierbinte;
  • o juma de baton de vanilie

   

Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort "Martisor":

Blatul:

Se freaca spuma albusurile. Se adauga zaharul pana iesea ca o bezea. Se amesteca cu galbenusurile, se adauga faina si se pune in forme de tort si se coace la foc mediu( 200 grade) 10-15 minute(depinde de cuptor)

Crema:

Se freaca crema de branza cu zaharul pudra. Se bate frisca lichida. Se adauga si aceasta la crema, se mai pune si vanilia si fulgii de cocos (cateva linguri bune).

Glazura se face la cateva ore dupa: se topeste la microunde 2 ciocolate albe (200gr) cu 100 ml de frisca lichida din smantana si se toarna pe tort.

Siropul: se amesteca tpate ingredientele pe foc mic si cand s-a topit zaharul se insiropeaza fiecare felie de tort, apoi se pune crema si tot asa.

Se orneaza cu coacaze rosii (in ton cu martisorul)

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort "Martisor"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu cirese din dulceata de cirese negre amare

pe 08.11 la 16:18

Biscuiți din 3 ingrediente - Super rapizi și delicioși

pe 07.11 la 17:01

Brownie cu crema de mascarpone - Deliciul ciocolatos care te cucerește

pe 07.11 la 16:32

Ciuperci umplute cu spanac și cremă de brânză - Rapide și delicioase

pe 07.11 la 12:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]