Tort Mimi

de Bucataras in Torturi, 4 Apr 2009 | 5373 vizualizari

 

Tort ornat cu ciocolata rasa si mandarine ...

 

INGREDIENTE

  • BLAT
  • 10 oua
  • 10 linguri zahar
  • 10 linguri nuca macinata
  • 3 linguri pesmet
  • 3 linguri faina
  • zahar vanilat 1-2 plic
  • CREMA
  • 7 oua
  • 14 linguri zahar
  • 100 g cacao
  • 2 si ½ pachete unt
  • esenta rom
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Mimi:

Se bat spuma albusurile cu zaharul + se ad. Galbenusurile si se bat bine + nuca cu faina si pesmetul. Se coace la foc moderat.

Ouale se amesteca cu zaharul si se fierb in bain-marie pana se ingroasa. Se adauga imediat cacao si se ameste cat san u faca cocoloase adaugand si jum. pach. unt.

Se raceste si se adauga romul si restul de unt frecand cu mixerul pana se lichefiaza.

ASAMBLARE

Blatul racit se taie in 3 si se siropeaza cu sirop rece ( apa si zahar dupa gust fierte la care se adauga coaja portocala si suc de la jum. lamaie si multa esenta de rom 2-3 fiole)

- Crema se intande intre blaturi si se imbraca intregul tort. Se orneaza cu nuca coapta la cuptor si zdrobita nu macinata , facuta eventual cranz in zahar caramel sau se poate orna cu frisca si fructe.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Mimi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort "Amandina"