Celebrul Tort Mississippi, un tort in stil american. Daca va plac dulciurile si mai ales cele cu bezea...trebuie sa-l incercati neaparat!
P.s: Am rescris crema, sper sa se inteleaga mai bine de data asta. :P
Blatul se face din biscuiti digestivi cu cacao (zdrobiti) care se amesteca cu untul (topit) si cu crema de ciocolata cu alune (gen Finetti).
Se aseaza compozitia intr-o forma de tort (care a fost tinuta la rece) cu Ø 20 cm (si pe laterale), apoi se da la rece pana se termina de preparat crema de ciocolata.
Crema de ciocolata se face din 3 galbenusuri frecate cu 75g de zahar, malaiul si 100 ml de frisca lichida. Se pun la incalzit 350 ml frisca lichida, cafeaua si ciocolata pana se topesc, apoi se incorporeaza amestecul de malai si se fierbe totul la foc mic (amestecand continuu), pana se ingroasa crema. Cand crema este inca fierbinte se pune in ea gelatina care in prealabil a fost inmuiata 5 minute in 3 linguri de apa. Se lasa la racit putin crema, apoi se incorporeaza 150ml de frisca batuta.
Compozitia se toarna peste blatul de biscuiti si se da la rece 20 de minute, pana se intareste.
Se incalzeste in acest timp cuptorul.
Bezeaua se face din 3 albusuri batute spuma tare cu 100 g de zahar (pus treptat), apoi se aseaza peste crema de ciocolata (cu ajutorul unei linguri) si se coace pana bezeaua devine aurie
Pofta buna!