Tort "Muşuroi de cârtiţă"

de madi_marin in Torturi, 24 Sep 2012 | 7609 vizualizari

 

Cu această reţetă particip la Campania naţională lansată de Dr. Oetker ,,Îmbogăţeşte aromele toamnei,,.Toată lumea e invitată să prăjiturească folosind esnţele Dr. Oetker, atât cele clasice de Rom,Vanilie,Migdale sau Cafea, cât şi cele trei esenţe cu extracte naturale de Portocale, Lămâie sau Mentă. Prăjiturile vor avea un gust special şi vor fi încântarea întregii familii. Încercaţi-le şi voi!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 140 g unt moale
  • 100 g zahăr pudră
  • 1 plic zahăr vanilat Dr. Oetker
  • 6 gălbenuşuri
  • 6 albuşuri
  • 100 g zahăr tos
  • 130 g făină
  • 1/2 plic praf de copt
  • 100 g ciocolată
  • Umplere:
  • 2 banane
  • 2 mandarine
  • suc de lămâie
  • 1 linguriţă esenţă de portocale Dr. Oetker
  • Crema:
  • 500 ml frişcă lichidă
  • 2 linguriţe de zahăr pudră
  • 2 pliculeţe zahăr vanilat Dr. Oetker
  • Ornat:
  • bucăţele de mandarine
  • zahăr pudră vanilat Dr. Oetker
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort "Muşuroi de cârtiţă":

Se amestecă untul moale cu zahărul pudră, zahărul vanilat şi gălbenuşurile până se obţine o cremă. Albuşurile se bat spumă tare cu zahărul tos, apoi se încorporează în crema de unt împreună cu făina cernută cu praful de copt şi ciocolata tăiată în bucăţele mici. Se toarnă aluatul în tava cu diametrul de 26 de cm cu pereţii detaşabili tapetată cu hârtie de copt. Se coace cam 40 de minute, dar pentru siguranţă se face testul scobitorii.Se lasă la răcit. Se scobeşte cu grijă lăsând pereţii si fundul la dimensiunea de 1 cm grosime.

Firimiturile se păstrează pentru că se vor amesteca (nu toate, se păstrează şi pentru presărat deasupra) cu crema obţinută din frişca bătută spumă tare cu zahărul pudră şi zahărul vanilat.

Bananele se curăţă şi se taie pe lung în jumătăţi(se stropesc cu zeamă de lămâie), apoi se asează pe blatul scobit alături de feliuţe de mandarine curăţate şi de pieliţa albă şi de esenţa de portocale. Se acoperă cu cremă, apoi se presară deasupra restul de firimituri de blat păstrate şi de bucăţele de mandarine şi se pudrează cu zahăr vanilat.

Se păstrează la rece până la servire.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort "Muşuroi de cârtiţă"" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de ciocolata si frisca