Tort Padurea Neagra

de Rocsi in Torturi, 22 Iun 2014 | 13899 vizualizari

 

Nu trebuie sa fie vreo aniversare sau ocazie speciala ca sa pregatim un tort, nu? Am ales ca in acest week-end sa ii rasfat putin pe ai mei, cu un tort super delicios, cu fructe proaspete, bine insiropat...vorba lor, prea bun domle, prea, prea...Trebuie sa il faceti si voi macar o data ;)

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 9 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 3 linguri cacao
  • 3 lingurite rase praf de copt
  • 3 lingurite zahar pudra cu pastai de vanilie
  • Crema:
  • 300 gr smantana
  • 200 ml frisca lichida
  • 3 linguri zahar pudra
  • 3 lingurite extract de vanilie
  • 350 gr visine cu cirese
  • 1/2 cana compot de visine fara fructe
  • 60 gr ciocolata cu lapte
  • cirese pentru decor
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Padurea Neagra:

Blatul:

Puteti coace tot blatul, insa eu am ales sa fac foile separat. Doua oua le mixam spuma cu 3 linguri de zahar. Adaugam o lingurita praf de copt, o lingurita zahar pudra cu pastai de vanilie, apoi 2 linguri faina. La final incorporam o lingura de cacao cernuta.

Tapetam o tava de de 20 cm cu hartie de copt si turnam compozitia. O introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 10-12 minute. Cand este gata scoatem foaia de blat si o lasam sa se raceasca. La fel procedam si cu celelalte doua.

Crema:

Intr-un bol punem smantana si frisca lichida, dar fie de la frigider. Le mixam putin la viteza mica, adaugam zaharul pudra, extractul de vanilie. Marim viteza la mixer pana crema devine o spuma. Sa nu o bateti nici prea mult sa nu se intareasca prea tare. Crema o impartim in 3 parti egale.

Spalam visinele si ciresele, indepartam coditele si scoatem samburii.

Pe un platou asezam prima foaie de blat si in jurul sau un inel detasabil. O insiropam cu compot, punem prima parte de crema, o nivelam, apoi impingem jumatate din fructe in crema. Asezam foaia a doua, insiropam, a doua parte din crema, restul de fructe, si a treia foaie insiropata. Dam tortul la frigider pentru 1-2 ore, apoi il scoatem si il imbracam in restul de crema.

Ciocolata o maruntim si imbracam marginile tortului. Deasupra decoram cu cirese. Il mai dam putin la rece apoi servim.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Padurea Neagra" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (63)

Rocsi 1

13.12.2014, 20:53

Eu folosesc smantana cumparata din aprozar. Dupa gust este din aia de tara.

Xandrinne 1

21.01.2015, 20:25

Rocsi 1

21.01.2015, 21:16

Xandrine

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu mousse de mango si ciocolata alba