Tort "Paris-Brest"

de diana_k in Torturi, 13 Feb 2012 | 8846 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • foi:
  • - 1, 1/2 cană cu apă
  • - 1, 1/2 cana de faina
  • - 150 g unt
  • - 6 ouă
  • - un vârf de cuţit de sare
  • - 2-3 linguri nuca taiata
  •  crema:
  • - 2 cani de lapte..... cana mare de 250 ml
  • - 2 ouă
  • - 1 cană de zahăr
  • - 2 linguri de faina (cu varf)
  • - 2 plicuri de zahar vanilat
  • - 150 de grame de unt
  • -120ml frisca
  • -2 linguri zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort "Paris-Brest":

foile: punem apa la fiert cu sarea si adaugam untul, cand s-a topit oprim focul si turnam toata faina odata. Cu o lingura de lemn amestecam repede si energic pana se desfac toate cocoloasele. Dam deoparte si lasam sa se raceasca pana la temperatura camerei, atunci punem pe rand ouale si amestecam bine dupa fiecare. aluatul astfel obtinut il turnam intr-un pos cu farful mare de 1cm diametru.

Vom pregati 3 foi de copt, doua foi vor fi mai late, una pentru baza si una pentru partea de sus. pe acesta presaram nuca taiata si il vom face putin mai inalt....Cea de a treia va fi mai ingusta si o vom folosi pentru interior. Coacem fiecare foaie de tort la 200 grade timp de 10 minute, apoi inca 25 de minute la 180 grade. In primele 20 minute este interzis sa dechidem usa cuptorului!!

crema: desfacem ouale cu o furculita, adaugam zaharul, faina si treptat laptele, amestecam bine pentru a scapa de cocoloase. Fierbem crema pe foc mijlociu pana se ingroasa foarte bine, adaugam zaharul vanilat si o dam deoparte sa se raceasca. Mixam crema cu untul adaugam si amestecam cu frisca mixata separat cu zaharul pudra.

Motam tortul si il pudram cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort "Paris-Brest"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

de Rocsi 9

la 19:27

Crostini cu ciuperci - Gustarea crocantă plină de savoare

ieri la 08:45

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

pe 16.06 la 09:24

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu frisca si mascarpone