Tort "Pasiunea dintre ciocolata si zmeura"

de Cocktail_of_Senses in Torturi, 16 Mar 2014 | 4593 vizualizari

 

Duminica perfecta ar trebui incheiata cu o felie de tort alaturi de cei dragi, cel putin asa o vad eu. Dupa lungile plimbari in natura din weekend, am savurat din plin o felie de tort rece.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat aveti nevoie de:
  • 180 ml cafea fierbinte
  • - 60 g cacao
  • - 2 lingurite scortisoara
  • - 250 g faina
  • - 200 g ciocolata amaruie
  • - 1 pliculet praf de copt
  • - un varf de cutit sare
  • - 170 g unt moale
  • - 250 g zahar
  • - 3 oua ecologice
  • - 180 ml iaurt
  • - 1 esenta de vanilie
  • Pentru crema si decor am folosit:
  • - o punga zmeura congelata sau proaspata (cam 400g)
  • - 1 cutie mascarpone
  • - 6-7 linguri zahar tos
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort "Pasiunea dintre ciocolata si zmeura":

Incepeti prin a incinge cuptorul la 180 grade si ungeti cu unt o tava cu peretii detasabili cu diametrul de 23cm.

Intr-un bol amestecati cacaua, cafeaua, scortisoara si esenta de vanilie. Topiti ciocolata la foc mic, amestecand in continuu si adaugati-o si pe aceasta in compozitia formata, amestecand bine de tot.

Separat bateti cu mixerul la viteza mare untul si zaharul pana obtineti o crema spumoasa. Adaugati ouale unul cate unul, amestecand dupa fiecare. Cerneti apoi faina cu sarea si praful de copt si amestecati bine de tot, adaugand alternativ jumatate din crema de ciocolata, apoi restul de faina si la final restul de crema de ciocolata.

Turnati crema obtinuta in tava pregatita pentru copt si lasati sa se coaca aproximativ 40 minunte, dupa care trebuie sa treaca testul scobitorii. Lasati la racit si intre timp apucati-va de crema. Este foarte simplu de facut!

Mixati cu blenderul jumatate din cantitatea de zmeura, mascaropone si zaharul pana crema devine omogena.

Folosind o spatula asezati crema pe blatul racit, iar la final ornati cu zmeura ramasa. Contrastul dintre blatul dulce si crema racoroasa mi-a placut la nebunie!

Si inca ceva: lasati tortul la frigider cel putin o ora inainte de servire.

Enjoy!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort "Pasiunea dintre ciocolata si zmeura"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu piersici și Camembert - Gustul care te va cuceri

ieri la 17:53

Garnitură italienească de păstăi - Rapidă, gustoasă și aromată

ieri la 09:40

Tiramisu cu Oreo - Desertul delicios care te cucerește

pe 03.09 la 10:18

Tartă cu fructe de pădure - Pufoasă, dulce și aromată

pe 02.09 la 08:16

Tarta cu porumb si mozzarella

de Rocsi 9

pe 01.09 la 20:21

TOP
utilizatori

RODIMUR

2216 puncte

vasimur

1236 puncte

Rocsi

1201 puncte

Caty

111 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema Stracciatella si capsuni