Tort Pavlova

de _Alina_ in Torturi, 16 Mai 2012 | 11689 vizualizari

 

Reteta a fost creata de Chef Herbert Sachsein, in 1935, in onoarea renumitei balerine Anna Pavlova.

 

INGREDIENTE

  • bezea:
  • 7 albusuri
  • 1 praf de sare
  • 2 lgt zeama de lamaie
  • 2 1/2 lgt cu varf amidon de porumb
  • 2 cani zahar tos
  • crema:
  • 400 ml frisca lichida
  • 2 lgt zahar
  • 1 mana de muguri de brad
  • decor:
  • zmeura
  • capsuni
  • muguri de brad
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Pavlova:

Bezea:

1. Batem albusurile spuma cu praful de sare.

2. Adaugam treptat 3/4 din zahar in albusuri. De fiecare dat cand adaugati zahar bateti albusurile pana acesta se dizolva complet.

3. 1/4 din zahar il amestecam cu amidonul si il incorporam in albusuri (se considera ca sunt batute bine atunci cand formeaza piscuri ferme).

4. Adaugam si sucul de lamaie in albusuri.

5. Punem compozitia in tava tapetata cu hartie de copt sub forma unui cerc in mijlocul careia facem o adancitura cu lingura.

6. Dam la cuptorul preincalzit 140 °C timp de 1 h.

7. Inchidem focul si lasam blatul in cuptor inca 30 min. 

Crema:

1. Batem frisca spuma. Adaugam apoi zaharul si batem din nou.

2. Adaugam mugurii de brad taiati si amestecam.

3.  Punem frisca in mijlocul bezelei uriase si apoi decoram cu fructe si muguri de brad.

  

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Pavlova" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (26)

Geanina87 1

17.05.2012, 11:46

Vreau si eu o feliuta

_Alina_ 1

17.05.2012, 12:26

Te servesc cu mare drag Geanina!
Multumesc pentru primire dragele mele!

mena29 1

18.05.2012, 20:59

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

ieri la 17:57

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic - Delicioase si fragede

pe 18.01 la 21:25

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

pe 18.01 la 16:49

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sarlota de capsuni cu frisca