Tort pentru sora mea

de Lau in Torturi, 11 Apr 2011 | 4366 vizualizari

 

nu va uitati la decor nu am avut timp,acest tort l-am facut pentru sora mea care astazi implineste anii

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 8 linguri zahar
  • 2 linguri apa
  • 2 linguri ulei
  • 6 linguri faina
  • 2 lingur icacao
  • 1 praf de copt
  • Crema
  • 1 iaurt mare de cirese
  • 400 ml frisca
  • 3 linguri zahar pudra
  • 1 plic gelatina
  • 1 ciocolata cu lapte
  • Decor
  • frisca
  • creioane pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort pentru sora mea:

Galbenusurile se amesteca cu zaharul, apa, uleiul si se bat cu mixerul pana isi dubleaza volumul. Albusurile se bat spuma tare cu un varf de sare, faina se amesteca cu praful de copt si cacaoa. Peste compozitia de galbenusuri se adauga faina si albusurile batute spuma. Blatul se coace pana trece testul cu scobitoarea.

Crema-se mixeaza iaurtul cu zaharul pudra, apoi frisca separat. Pregatim gelatina conform instructiunilor, dupa care adaugam peste iaurt si dam la frigider 5 minute. Dupa ce a inceput sa se intareasca adaugam frisca.

Dupa ce s-a racit blatul, il taiem in 2 si il insiropam. Adaugam crema,ciocolata topita asezam a 2 foaie si decoram dupa plac

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort pentru sora mea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Lau 1

12.04.2011, 10:03

gaby multumesc pentru urari

adry88 1

31.05.2011, 21:36

tare bun

gaby_gabytza 1

04.06.2011, 14:43

super fain dak ai facut ceva asa frumos de ziua surorii tale

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura Cobbler cu prune și scorțișoară

de RODIMUR 8

ieri la 16:21

Sos de usturoi cu smantana - pur si simplu delicios

de vasimur 4

ieri la 15:43

Bruschete cu piersici și Camembert - Gustul care te va cuceri

pe 04.09 la 17:53

TOP
utilizatori

RODIMUR

2216 puncte

vasimur

1236 puncte

Rocsi

1201 puncte

Caty

111 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort de post