Tort profiterol

de Lau in Torturi, 14 Mai 2015 | 16280 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 4 oua
  • 4 linguri faina
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri nuca macinata
  • 1 lingura cafea instant
  • 1 praf de sare
  • 1/2 praf de copt
  • Crema
  • 200 g mascarpone
  • 500 ml lapte
  • 3 galbenusuri
  • 2 linguri amidon
  • 1 esenta vanilie
  • 100 g zahar pudra
  • 1 plic gelatina
  • Crema de ciocolata
  • 200 ml frisca
  • 100 g ciocolata
  • 1 lingurita unt
  • Gogosele profiterol
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort profiterol:

Blat-se bat albusurile spuma cu un praf de sare,adaugam treptat zaharul si mixam pana ce se topeste zaharul,adaugam galbenusurile pe rand mixand bine dupa fiecare,

Amestecam faina cu praful de copt,nuca macinata,cafeaua si adaugam peste spuma de albusuri,amestecam cu o paleta cu miscari unsoare,

Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incalzit pana trece testul cu scobitoarea,

Lasam sa se raceasca dupa care il taiem in 2.

Crema de ciocolata-intr-o cratita adaugam untul,100 ml frisca,ciocolata rupta bucatele si punem pe foc mic pana ce se topeste ciocolata.

Luam de pe foc si lasam sa se raceasca bine dupa care o mixam pana isi dubleaza volumul,adaugam restul de frisca mixata si amestecam cu o paleta pana ce se omogenizeaza,

Crema de mascarpone-galbenusurile le mixam cu zaharul,adaugam amidonul si cateva linguri de lapte,amestecam bine,

Intr-o cratita punem laptele la fiert si cand da in clocot adaugam amestecul de amidon,amestecam continuu pana ce se ingroasa ca o budinca,adaugam esenta si omogenizam.

Lasam sa se raceasca dupa care adaugam mascarponele care lam mixat inainte,

Ansamblare-asezam prima foaiede blat pe un platou,o insiropam, adaugam gogosile care le-am umplut cu crema de ciocolata,crema de mascarpone deasupra,adaugam a 2 foiae de blat,insiropam,adaugam un strat de crema de ciocolata,pe margini am uns cu crema de mascarpone

Dam la frigider cateva ore dupa care decoram cu gogosele de profiterol umplute si pudram cu zahar pudra.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort profiterol" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

ieri la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

Rețetă de chec de post – Desert pufos și aromat

pe 20.11 la 10:44

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de ciocolata si kiwi