Tort Rosette Padurea Neagra

de alba_zori in Torturi, 4 Mar 2013 | 6947 vizualizari

 

Preferatul meu.Sa spun cat de mult imi place si cat de bine m-am impartit cu ingredientele,cantitate perfecta pentru un tortulet de 22 cm in diametru latime! N-a mai ramas nici o urma de crema in plus deci e perfecta! Padurea Neagra cu capsuni de data aceasta dar ar fi mai original cu cirese,eu nu am avut deci m-am multumit si cu capsuni..adica foarte multumit.Sunt tare mandra de tortul meu,sper sa va placa.

 

INGREDIENTE

  • Pentru pandispan cu ciocolata:
  • 4 oua
  • 60 gr zahar pudra
  • un pliculet de vanilie
  • coaja de lamaie rasa
  • 125 ml ulei de floarea soarelui
  • 70 gr zahar tos
  • 125 gr faina 00
  • 40 gr cacao dulce
  • 1/3 din pliculetul de praf de copt
  • 40 gr ciocolata neagra rasa si topita
  • 70 ml Cherry sau Rom
  • Pentru insiropat pandispanul:
  • 200 ml sirop de visine
  • 100 ml rom
  • 50 apa(sau 100 depinde de preferinta)
  • Pentru crema de ciocolata:
  • 200 ml lapte
  • 50 ml frisca lichida
  • 40 gr amidon
  • 20 gr cacao
  • 2 galbenusuri
  • 75 gr zahar
  • 20 gr ciocolata neagra rasa sau in picaturi
  • 1/2 din sticluta de aroma de rom
  • 150 ml frisca batuta cu zahar pudra
  • Pentru crema patisera Chantilly:
  • 200 ml lapte
  • 50 ml frisca lichida
  • 2 galbenusuri
  • 60 gr amidon
  • 75 gr zahar
  • un pliculet de vanilie
  • 1/2 din sticluta de aroma de lamaie sau rom
  • 150 ml frisca batuta cu zahar pudra
  • Ornament:
  • 5 capsuni
  • 600 ml frisca batuta cu zahar pudra
  • o sticluta de aroma de rom
  • adensant pentru frisca
  • fructe de padure
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Rosette Padurea Neagra:

Pentru pandispanul cu ciocolata:

1.Intr-un bol am amestecat galbenusurile cu zaharul pudra pana a devenit crema,am adaugat vanilia,uleiul de floarea soarelui si coaja de lamaie,a rezultat o crema densa.

2.Am batut spuma tare albusurile cu zaharul tos si un strop de lamaie,am amestecat cu compozitia de galbenusuri.

3.Am dat prin sita faina,cacaoa,praful de copt si adaugat la spuma de oua amestecand de jos in sus.

4.Am topit ciocolata pe baie de aburi cu 70 ml rom,am adaugat la aluat.

5.Am tapetat o forma de tort cu ulei si faina,am scurs aluatul incet si cu grija l-am pus la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 30 minute,dupa acest timp am facut testul cu scobitoarea si lasat la racit.

6.Am pregatit siropul pentru pandispan din sirop de visine,rom si apa.

7.Crema de ciocolata:Am pus intr-un bol 2 galbenusuri cu zahar si am amestecat,am adaugat amidonul si cacaua data prin sita,a devenit ca o crema dura.

8.intr-o craticioara am pus pe foc laptele si frisca,cand a inceput sa fiarba am diluat crema de cacao cu furculita si apoi am pus pe foc ca sa se faca densa,apoi am adaugat ciocolata in picaturi si amestecat pe foc pana s-a topit toata,am pus crema intr-o farfurie si acoperit cu folie,am lasat la racit.

9.Dupa ce s-a racit am adaugat o jumate de sticluta de aroma rom si 150 ml frisca batuta prealabil cu zahar pudra.Am amestecat de jos in sus cu o furculita si gata crema.

10.Crema patisera Chantilly:Am pus intr-un bol galbenusurile cu zaharul si vanilia si am amestecat bine,am adaugat si amidonul dat prin sita,a devenit sfaramicios.

Am amestecat laptele cu frisca si o coaja de lamaie pe foc la incalzit si cand a inceput sa fiarba am diluat totul cu o furculita si amestecand bine de tot pana a devenit lichid,am turnat inapoi in craticioara si amestecat intr-una pe foc pana s-a facut o crema densa.Am pus crema intr-o farfurie acoperind-o cu folie transparenta,am lasat la racit.

Dupa ce s-a racit am adaugat o jumate de aroma de rom(sau lamaie,sau chiar limoncello se mai poate adauga),am amestecat.Am batut 150 ml frisca cu putin zahar pudra si am amestecat la crema,a devenit Crema Chantilly.

Separat intr-un bol mai mare am batut 600 ml frisca cu zahar pudra,o sticluta de aroma rom si adensant.

Asamblare.

1.O felie de pandispan insiropat cu sirop de visine si rom.

2.Crema de ciocolata cu 3 capsuni taiati bucatele mici.

3.O felie de pandispan insiropat cu sirop  de visine si rom.

4.Crema patisera Chantilly cu bucatele de capsuni.

5.O felie de pandispan insiropat cu sirop  de visine si rom.

6.Frisca batuta cu zahar pudra si adensant,un strat subtire.

7.Trandafirasi din frisca facuti cu un poche,fructe de padure.

Inainte de a decora tortul,eu l-am lasat la odihnit cateva ore invelit cu folie transparenta ca sa prinda textura si sa ramana forma compacta.

N-am vrut sa risc sau sa pun forma laterala detasabila de tort pentru ca am folosit un poche la umplut tortului cu crema,deci n-am vrut sa pierd cumva din crema.

Am reusit sa pastrez centimetrul in inaltime la crema,stiti torturile cu un centimetru perfect de pandispan si un centimetru perfect de crema,asa am vrut sa fac si eu,doar ca nu am facut poza la fractiune,a fost tortul pentru oaspeti deci..

Un tort perfect!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Rosette Padurea Neagra" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Padurea Neagra