Tort savarina

de nadina73 in Torturi, 16 Sep 2010 | 9012 vizualizari

 

Pentru ca azi e ziua cumnatei mele Luminita din PLoiesti ii dedicam acest tort din tot sufletul LA MULTI ANI -Luminita

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri pesmet
  • 1 lingura faina
  • frisca 600 ml+3 zahar
  • 1 mana de capsuni(congelate am avut eu)
  • sirop:
  • apa 200 ml
  • 4 linguri zahar
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort savarina:

Se separa albusurile de galbenusuri si se bat bine ,dupa care se pune zaharul ,apoi galbenusurile ,pesmetul si faina.

Se unge o tava (inima am pus eu) se pune compozitia si se coace 25-30 minute la 160 grade.

Siropul:

Se caramelizeaza  zaharul dupa care se stinge cu apa .

Frisca se bate bine dupa care se pune zaharul si se mai mixeaza putin.

Se scoate blatul se lasa la racit se taie in doua si se insiropeaza bine cu siropu din zahar ars se pune un start de frisca batut se niveleaza dupa care se pune blatul al doilea se insiropeaza bine si acesta si se orneaza cu frisca si capsuni.

E minunat ,Luminita l-am papat in cinstea ta LA MULTI ANI

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort savarina" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ruladă de clătite cu Nutella și zmeură - Rețeta ușoară și delicioasă

pe 12.07 la 08:02

Hotdog pizza - Cea mai savuroasă combinație de fast food la tine acasă

pe 12.07 la 07:33

Bruschete cu roșii și mozzarella - Rapide și delicioase

pe 11.07 la 07:36

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1232 puncte

RODIMUR

1104 puncte

mirela0911

1000 puncte

Lau

Lau 9

157 puncte

vasimur

152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu crema de vanilie si jeleu de fructe de padure - 2018