Ieri Andutu meu mic si drag a facut 2 anisori!!
Am avut emotii foarte mari, se si vede, am mancat o litera, scooby-doo saracul e vai de el, insa pot sa spun ca a fost delicios, iar andutu a fost foarte incantat de el , iar asta a contat cel mai mult.
La multi ani inca o data iubirea mea!!!!
Cu o zi inainte il facem pe Scoby-Doo. Topim ciocolata la cuptorul cu microunde sau la baine marine, o lasam putin sa se racoreasca, iar intre timp il desenam pe scoby-doo pe hartia de copt. Cu o pensula mica dam cu ciocolata peste contur si bagam foaia la frigider pana se intareste, apoi mai dam odata cu ciocolata si lasam la frigider pana a 2 a zi.
Pregatim blatul:
Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul in ploaie, galbenusurile unul cate unul, uleiul, laptele, esenta de rom, faina amestecata cu praful de copt si cacoa, dupa care omogenizam bine compozitia. Turnam compozitia rezultata intr-o tava dreptunghiulara tapetata cu hartie de copt, pe care o ungem cu putin ulei ( eu asa fac, voi o puteti lasa asa) si dam tava la cuptorul preincalzit aproximativ 30 de minute la foc mediu. Dupa ce s-a racit blatul il taiem in 3.
Pregatim crema ganache:
Topim ciocolata la micronde, iar separat mixam frisca, apoi amestecam ciocolata cu frisca si omogenizam compozitia, dam la rece cateva minute.
Pregatim crema de zmeura:
Mixam praful de crema de vanilie cu laptele, dupa care adaugam zmeura pasata pe care am amestecat-o cu zaharul pudra. Separat mixam si frisca, apoi o vom pune peste crema si omogenizam, dam la rece cateva minute.
Insiropam blaturile cu sirop de menta sau cu un sirop facut din apa cu zahar si asamblam tortul, eu am pus pe primul blat crema de zmeura, la mijloc crema ganache de ciocolata, apoi iar crema de zmeura. Am ornat cu frisca si zmeura si l-am pus cu grija pe Scoby-Doo ( am intors foaia si cu varful unui cutit am desfacut usor).