Tort stea ~ LA MULTI ANI 2013 ~

de corina241 in Torturi, 2 Ian 2013 | 4450 vizualizari

 

Va urez un An Nou plin de zambete si bucurii,presarat cu fericire si noroc!!!!Va imbratisez cu mult drag!

 

INGREDIENTE

Blatul

  • 7 oua
  • 7 linguri de ulei
  • 1 cana de zahar
  • 1 cana si 1/2 faina
  • 1 praf de copt

Crema

  • 1 litru lapte
  • 4 linguri de faina
  • 6 linguri de zahar
  • esenta de vanilie
  • 100g unt
  • 200 ml frisca lichida

ornat:

  • compot de visine
  • kiwi
  • frisca lichida
Portii: 8
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort stea ~ LA MULTI ANI 2013 ~:

Blatul:Separam albusurile pe care le batem spuma si apoi incorporam zaharul,mixam pana obtinem o bezea lucioasa.Galbenusurile frecate cu uleiul le vom adauga peste albusuri.Praful de copt amestecat cu faina le turnam in ploaie peste spuma de albusuri+galbenusuri.Pregatim tava de copt in forma de stea,o tapetam cu hartie de copt si dam la cuptor(incins in prealabil la 180 grade C) pentru 40 minute.

Crema:In 250 ml de rece lapte vom amesteca faina si zaharul avand grija sa nu se formeze cocoloase.Restul de lapte(750ml) il pune pe flacara,unde vom adauga si amestecul de lapte+faina+zahar.Cu ajutorul unui tel amestecam continuu in crema care se formeaza cu mare grijala cocoloase.La sfarsit adaugam untul,frecam foarte bine si apoi turnam esenta de vanilie,fara a mai pune cratita pe flacara.Cand este racita crema la jumatate incorporam frisca lichida,mixata bine,in prealabil.Vom obtine o crema fluida,mult mai aerata.

Taiem blatul racit bine in 3 parti egale,il incorporam cu zeama din compotul de visine,apoi impartim crema pentru fiecare "steluta",apoi,la sfarsit ornam dupa bunul plac(eu am avut 2 ajutoare:5 ani si un pic:) + 8 ani).A fost facut cu mult drag si foarte gustos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort stea ~ LA MULTI ANI 2013 ~" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort alb-Diplomat