Tort Tiramisu - Tiramisu reţeta adaptata

de diana_k in Torturi, 12 Apr 2010 | 11015 vizualizari

 

Reteta adaptata dupa Tiramisu reţeta originală

 

INGREDIENTE

  • blat de tort din
  • 6 oua,
  • 6 linguri zahar,
  • 6 linguri faina,
  • 1 plic praf de copt
  • crema:
  • 5 oua,
  • 10 linguri zahar,
  • 250 g mascarpone,
  • 250ml frisca,
  • 2 plicuri zahar vanilat,
  • 1 esenta rom
  • pt insiropat:
  • 300ml cafea slaba,
  • zahar dupa gust
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Tiramisu - Tiramisu reţeta adaptata:

Tiramisu reţeta adaptata

Pt blat : se bat spuma albusurile cu zaharul, se incorporeaza galbenusurile si apoi faina cernuta impreuna cu praful de copt. Se toarna compozitia in tava tapetata cu hartie de copt.

Pt crema: se bat putin ouale cu zaharul si se pun pe baie de aburi. Se bate incontinuu pana se formeaza o crema groasa. Se adauga vanilia si se lasa la racit, apoi se mixeaza cu crema mascarpone si cu frisca batuta bine si esenta de rom.

Blatul de tort se taie in 3 felii si se insiropeaza cu cafeaua, se umple cu crema. Se poate orna cu frisca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Tiramisu - Tiramisu reţeta adaptata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pancakes pufoase cu banane și afine – Rețetă simplă și rapidă

pe 23.05 la 14:57

Crema de zahăr ars - Deliciu fin și aromat

pe 23.05 la 11:52

Plăcintă cu brânză sărată - Rețeta super rapidă și gustoasă

pe 23.05 la 09:21

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 22.05 la 09:55

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort aniversar - 5 ani de bucataras