Tort "tres leches"

de sandytza in Torturi, 15 Mai 2010 | 7794 vizualizari

 

Acest tort l-am facut cu ocazia zilei de nastere a unei prietene . L-am mai spun si ma mai repet : ca aspect acest tort nu e ca sa atraga atentia dar ca si gust e unic . De fiecare data cand il fac are un succes garantat. In plus nu are nevoie de nici o crema . Dar daca doriti puteti sa il umpleti cu dulceata sau cu orice alta crema dupa gust.E un tort care se topeste in gura si care nu te lasa sa te opresti la o singura lingurita .

 

INGREDIENTE

  • 500 gr . zahar
  • 500 gr faina
  • 1/2 pahar apa
  • 6 oua
  • 1 praf de copt
  • 250 ml lapte condensat
  • 250 ml lapte evaporat
  • 250 ml smantana lichida
  • 3 linguri zahar vanilat
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort "tres leches":

Intr-un bol se bat spuma albusurile . Galbenusurile se freaca bine cu zaharul.

Se adauga apa, praful de copt , doua linguri zahar vanilat , se amesteca bine apoi se adauga faina toata odata. Se amesteca bine pana se omogenizeaza apoi se adauga albusurile batute spuma .

Se toarna intr-o tava tapetata cu un pic de ulei si faina sau cu hartie de copt. Se coace in cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 45-50 minute.

Intre timp se amesteca cele trei tipuri de lapte (de unde ii vine si denumirea "tres leches" in spaniola) impreuna cu un plic de zahar vanilat.

Cand blatul s-a copt , se scoate din cuptor , se impunge cu furculita , iar amestecul de cele trei tipuri de lapte se toarna peste blat fara a-l scoate din tava , astfel incat sa se insiropeze tot blatul. Daca doriti sa indreptati blatul pentru ca a crescut neuniform , intai taiati cu cutitul partea mai inalta , apoi turnati laptele. Asta ca sa aiba un aspect mai frumos la ornat.

 Se lasa la rece , apoi se orneaza dupa preferinta cu frisca sau bezea. Eu aici l-am ornat cu bezea in intregime inclusiv trandafirii sunt tot din bezea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort "tres leches"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort de gutui, cu frisca - reteta nr. 400