Tortilla de patatas

de simsim82 in Aperitive / Garnituri, 25 Feb 2014 | 12672 vizualizari

 

Tortila de patatas...sau Omleta cu cartofi, este un aperitiv / o gustare, specific spaniola. Nu ca ar fi fost inventata de spanioli (desi originea ei nu este foarte clara), ci datorita popularitatii pe care o are in intreaga tara. Desigur, exista mici diferente de la o zona la alta, dar Tortilla de patatas clasica are foarte mare succes in randul spaniolilor, dar si al turistilor.

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 3 cartofi
  • 1 ceapa
  • ulei de masline
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tortilla de patatas:

Se curata cartofii si ceapa si se taie rondele. Se rastoarna intr-o tigaie in care am incins cca 100 ml ulei, se sareaza si se lasa la prajit, la foc mic, amestecand din cand in cand si sfaramand cartofii

Cand cartofii s-au inmuiat, se ia tigaia de pe foc.

Ouale se bat cu putina sare, apoi se adauga compozitia de cartofi scursa bine de ulei. Se amesteca bine cu furculita, pana se omogenizeaza compozitia.

Intr-o tigaie se pun 2-3 linguri de ulei si se toarna compozitia obtinuta. Se lasa la foc mic, acoperita cu un capac, cca 5 minute, apoi se intoarce si se mai lasa 2 minute.

Daca va place mai ''uscata'', lasati-o cate 5 minute pe fiecare parte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tortilla de patatas" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Omleta cu cartofi si afumatura, la cuptor