Tortul ciobanului

de divainbucatarie in Aperitive / Garnituri, 28 Oct 2010 | 6986 vizualizari

 

Cred ca nu exista prieten in jurul meu care sa nu faca mamaliga la cuptor cu branza. Mie imi place sa adaptez retele mamei, vecinei, bunicii, sau ale prietenilor mei, iar rezultatul ma incanta foarte mult. De exemplu reteta initila a familiei mele era cu branza de burduf, dar cum mie nu-mi place acest tip de branza l-am schimbat...

 

INGREDIENTE

  • mamaliga,
  • branza (daca puteti pune 2 tipuri de branza sarata ar fi ideal - eu folosesc cas sarat de oaie pentru un strat si telemea de bivolita pentru al doilea)
  • oua,
  • unt pentru uns vasul in care punem mamaliga;
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tortul ciobanului:

In primul rand ungem vasul pe care il vom baga in cuptor cu unt. Imediat dupa ce facem mamaliga luam si punem un strat in vas. Ca sa o putem aranja mai simplu punem un cub mic de unt si astfel o intindem mai usor. Peste aceasta punem un  strat de branza, apoi iar mamaliga, inca un strat de branza si iar mamaliga. Cu lingura scobim mici gauri, in care punem oua intregi. Dam totul la cuptor, la 200°C, pana se coc ouale.

 

 

 

TIPS-URI

1

Nu voi trece cantitati exacte pentru aceasta reteta pentru ca voi lasa la latidudinea fiecaruia sa aleaga grosimea straturilor de mamaliga, branza sau numarul de oua pe care le va pune.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tortul ciobanului" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cotlet de porc în sos roze - Simplu, rapid și plin de savoare

ieri la 10:09

Prăjitura Snickers - Rețeta delicioasă de casă

ieri la 09:12

Maioneza de casa - Reteta simpla si rapida

pe 05.12 la 14:38

Negresa de post cu nuci - Reteta simpla si gustoasa

pe 05.12 la 11:01

Tort diplomat cu pișcoturi - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 05.12 la 08:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]