Tortul Martisor

de Bya Ralu in Dulciuri, 1 Mar 2016 | 3735 vizualizari

 

Tort Red Velvet inspirat din doua parti:
http://www.libertatea.ro/feminin/martisor-in-farfurie-iti-propunem-cateva-retete-inedite-in-alb-si-rosu-1300452
http://www.edithskitchen.ro/tort-red-velvet/

 

INGREDIENTE

  • 300 g faina
  • 300 g zahar
  • 200 g unt
  • 2 oua
  • 200 ml smantana
  • 1 lingurita bicarbonat + 1 lingurita otet
  • esenta de vanilie
  • 2 cutii de colorant rosu (2 x 10 g)
  • merisoare (optinal)
  • 50 ml sana (optional)

Pentru umplutura:

200 ml frisca lichida

200 ml smantana

1 cutie mascarpone

2-5 linguri de zahar pudra

esenta de vanilie

Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tortul Martisor:

Untul (la temperatura camerei) se mixeaza cu zaharul cateva minute, dupa care adaugam ouale si esenta de vanilie.

Se pune faina si zaharul, smantana si bicarbonatul stins in otet.

Eu am pus si putina sana cam 50 ml, compozitia este foarte groasa si punem si colorantul, amestecam bine si adaugam optional merisoarele (am avut cam 1-2 linguri).

O forma de tort detasabila se tapeteaza cu hartie de aluminiu,se lipeste bine peste tot pentru a nu prinde forme ciudate blatul.

Se toarna compozitia, se da in cuptorul preincalzit pentru 40 minute, se verifica cu scobitoarea daca este facut.

Eu l-am taiat a doua zi.

Se taie capacul de deasupra se pastreaza si se faramiteaza pentru a orna tortul si se taie in jumatate blatul.

Pentru frisca:

Se pune frisca lichida (scoasa din frigider), zaharul pudra, smantana si esenta de vanilie, se mixeaza pentru cateva minute pana devine ca o crema.

La sfarsit se adauga crema de mascarpone, se mai mixeaza cateva minute si se orneaza tortul.

Deasupra si pe margini se pune blat faramitat (eu l-am dat pe razatoarea mica).

Se da la rece pentru cateva ore.

Pofta buna si o primavara frumoasa!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tortul Martisor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Red Velvet Spirala cu crema ganache