Tortul nostru brownie

de Dulciuri cu Georgiana in Torturi, 18 Iul 2016 | 8003 vizualizari

 

De mult timp planuiesc cu fetita mea sa executam un tort brownie. Ne place foarte mult brownie. Am incercat brownie cu crema de branza, briose brownie cu crema de ciocolata alba, brownie cu mascarpone si caramel. A venit timpul tortului. In mintea mea tortul brownie inseamna ciocolata, caramel,  alune. Daca va place ciocolata si caramelul nu ezitati sa-l incercati.
 

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 200 g zahar
  • 250 g unt
  • 300 g ciocolata neagra
  • 200 g faina
  • un praf de sare
  • 200 g caramele cu lapte
  • 500 g mascarpone
  • 400 ml frisca lichida sau smantana pt frisca
  • un plic gelatina granule
  • 100 g bobite de ciocolata
  • 2-3 linguri zahar pudra
  • 4 batoane snickers mari
Portii: 9
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tortul nostru brownie:

Topim 200 g ciocolata cu untul. Lasam sa se raceasca.

Mixam ouale cu cele 200 g de zahar si praful de sare pana isi dubleaza volumul. Adaugam ciocolata topita cu untul si omogenizam. Adaugam si faina si amestecam bine. Putem adauga in blat si nuci sau alune maruntite.

Turnam compozitie intr-o tava de tort in care am pus hartie de copt(24 cm) si introducem in cuptorul incins. Coacem la foc mediu. Facem testul cu scobitoarea pentru a verifica daca s-a copt. Lasam blatul sa se raceasca.

Topim caramelele cu frisca lichida( cca 70 ml). Puteti folosi caramel facut in casa. Taiem 2 batoane snickers in bucati mai mici.

Mixam mascarponele la temperatura camerei cu 2-3 linguri de zahar ( depinde de cat de dulce este smantana pentru frisca sau frisca lichida, zaharul se adauga dupa gust). Mixam si 200 ml frisca(restul de 200 ml frisca lichida folosim pt a topi caramele si ciocolata) si apoi o adaugam treptat peste mascarpone, amestecand usor. Adaugam si bobitele de ciocolata.

Eu am adaugat si un plic de gelatina in crema, nu stiu daca era nevoie, dar imi era teama sa nu fie prea moale crema. Am pregatit gelatina dupa intructiunile de pe plic si am adaugat-o in crema dupa ce s-a racorit putin.

Decupam marginile blatului racit si il taiem in doua pe orizontala. Blatul meu a crescut mai inalt intr-o parte si a trebuit sa tai putin din partea superioare pentru a-l nivela. Am faramitat acesta bucata de blat si marginile decupate.

Asezam prima de foaie de blat intr-o forma de tort putin mai mica decat cea in care l-am copt(22cm). Peste blat presaram din bucatile de batoane snickers, apoi caramel topit (nu trebuie sa fie fierbinte).

Peste caramel punem primul strat de crema, apoi al doilea blat, din nou bucati batoane snickers si crema. Peste crema presaram blatul faramitat. Introducem tortul la rece de seara pana dimineata sau cel putin cateva ore.

Pentru ornare am folosit caramel, ciocolata topita si batoane snickers.Pe margini am lasat sa curga ciocolata, iar in mijloc caramelul. Dupa ornare ar trebui sa mai stea ceva timp la rece. Depinde de rabdarea fiecaruia.

Nu stiu ce as mai putea spune despre acest tort.Ciocolata, caramel ,mascarpone, ciocolata ........ nu poate fi decat D E M E N T I A L.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tortul nostru brownie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu crema de capsuni si glazura oglinda de ciocolata