Trandafiri cu branza

de ionela2682 in Dulciuri, 10 Mar 2010 | 5089 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • faina (1/2 kg)sau mai mult
  • oua (5)
  • zahar (375 g)
  • drojdie (40 g)
  • lapte (1 pahar)
  • rom (1 lingura)
  • sare (1 virf de cutit)
  • vanilie
  • coaja de lamaie
  • branza de vaci + 2-3 oua
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Trandafiri cu branza:

Se dizolva drojdia in lapte, se amesteca cu faina si zaharul si se lasa sa creasca o ora. Cind aluatul este crescut, se adauga ouale unul cite unul, sarea, romul, vanilia si coaja de lamiie. Se amesteca totul si se framinta 10-15 minute, apoi se lasa din nou sa creasca 1/2 ora.

Pe planseta cu faina se intinde o foaie din aluat de 1,5 cm, care se unge branza amestecata cu ou si putin zahar.

Se infasoara foaia, formind un sul, care se taie in 8-10 bucati.care se aseaza intr-o forma rotunda de tort, unsa cu unt si tapetata cu faina. Se mai lasa sa creasca 1/2 ora, apoi se introduce in tava in cuptor, unde se tine 30-40 minute la foc potrivit.

Se obtine o prajitura aspectoasa, ca un buchet de boboci de trandafiri. La citeva minute dupa ce s-a copt, se scoate din forma, cu grija, pentru ca "trandafirii" sa ramina uniti, si se aseaza pe platou.

Daca ti-a placut reteta noastra "Trandafiri cu branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

ieri la 09:36

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

pe 03.07 la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

pe 03.07 la 09:48

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

pe 02.07 la 09:50

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

pe 01.07 la 10:33

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu fructe si bezea