Trandafiri cu mere

de nadea68 in Dulciuri, 14 Dec 2013 | 9538 vizualizari

 

Am gasit reteta asta intr-o revista de bucate si mi-a placut foarte mult...
Mi-a placut aspectul ei si cand am facut-o si gustul.

 

INGREDIENTE

  • un pachet foietaj
  • 2-3 mere
  • 3 linguri zahar
  • 2 pahare apa
  • scortisoara
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • un galbenus de ou
  • zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Trandafiri cu mere:

Foietajul il scoatem din frigider si-l lasam la temperatura camerei.

Merele le spalam,le taiem in doua,scoatem miezul si fiecare jumatate o taiem in felii cat mai subtiri.

Intr-o tigaie mica punem apa,zaharul,zeama de lamaie si scortisoara.

Adaugam merele si lasam pe foc pana se inmoaie,cateva minute.

Le scoatem cu grija sa nu se rupa,pe o farfurie.

Intindem foietajul.Eu am avut foaie rotunda.Se taie foietajul in cercuri de 5-6 cm asa ca in poza.Dupa care fiecare cerc il taiem cam din 10 cm in 10 cm(vezi poza).

Pe fiecare bucata de foietaj se pun merele usor suprapuse si un pic mai sus de bord.Partea de jos a foietajului se indoaie peste partea de jos a merelor.

Dupa ce am facut asta,rulam bucata de foietaj si formam trandafirul.

Asezam trandafirul in picioare pe tava de cuptor pe care mai intai am pus hartie de copt.

Procedam asa cu toate bucatile de foietaj.

Dupa ce am asezat trandafirii pe tava le ungem un pic cu galbenus de ou si presaram zahar.

Introducem in cuptor incalzit la 180 ° cam 20 minute sau pana vedem rumeniti trandafirii.

Dupa ce scoatem din cuptor ,lasam sa se raceasca si -i dam cu zahar pudra.

 

TIPS-URI

1

se poate adauga si nuca prajita sau migdale

2

se poate folosi foietaj cu forma dreptunghiulara

Daca ti-a placut reteta noastra "Trandafiri cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

nadea68 1

15.12.2013, 18:22

Vnbiker 1

05.01.2014, 15:30

Dragă nadea68,
Nu trăiesc in Ro. Si nu știu ce este și cit este un pachet foietaj. Te rog poate mă poți ajuta.
Multumesc!
Cătălina

LidiaChivu 1

14.03.2014, 22:37

Reusiti! Prezentarea deosebita! Felicitari!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Trandafiri cu mere, stafide si nuci