Spalam merele si le taiem in doua.
Indepartam cotorul si semintele.
Taiem fiecare jumatate de mar in felii subtiri.Punem feliile de mere intr-un vas si adaugam apa cat sa le depaseasca,apoi stoarcem zeama de la lamaie si dam vasul cu mere pentru 3 min la cuptorul cu microunde la putere maxima.Acest lucru impiedica oxidarea merelor si le inmoaie astfel incat sa se poata lucra usor cu ele.Scurgem merele folosind o sita.Pe masa infainata asezam foaia de aluat si o intindem cu ajutorul sucitorului intr-o forma dreptunghiulara.Taiem foaia in fasii de circa 3,5cm latime.Ungem fiecare fasie cu miere si presaram nuca.Asezam feliutele de mar pe marginea foii de aluat, usor suprapuse.Rulam dintr-un capat in celalalt capat al aluatului.Procedam asa cu fiecare fasie de aluat in parte.Ungem o tava cu unt si o tapetam cu faina.Asezam trandafirasii in tava si dam la cuptorul preincalzit.Coacem la 180 grade circa 20-30min.Se scoate din cuptor tava, se lasa sa se racoreasca si apoi se pudreaza trandafirii cu zahar pudra.