Trandafiri din pasta de lapte praf

de Mitinita in Torturi, 12 Ian 2011 | 10045 vizualizari

 

Sa nu credeti ca nu ma pricep chiar deloc la deserturi si torturi. Fac la zile importante...Aviz amatorilor:trandafirii sunt expirati,i-am facut acum un an. N-am vrut sa va imbolnavesc. Fac deja un tort pentru maine,dar fara trandafiri.
Nu pot sa va dau cantitatile exacte,depinde cat vreti sa faceti,ce fel de lapte praf folositi.Pasta sa fie ca o plastelina.

 

INGREDIENTE

  • lapte praf
  • apa
  • zahar
  • coloranti
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Trandafiri din pasta de lapte praf:

Din apa si zahar se face un sirop ca mierea.Apa sa acopere zaharul si se tine pe foc pana se topeste acesta din urma. Inca nu am incercat,dar probabil se poate folosi si miere,daca aveti atata la dispozitie. Probabil e mai bine sa se inceapa cu o cantitate mica pentru a incerca.

Dupa ce se raceste siropul se adauga laptele praf,cernut,putin cate putin. Putin sirop si cate putin lapte praf  pana se obtine o pasta de consistenta si elasticitatea plastelinei. Se framanta pana nu se mai lipeste.Daca e prea tare se mai adauga sirop.Daca e prea moale se adauga lapte praf. Acum se pot adauga colorantii. Daca faceti mai mult,despartiti "plastelina" si colorati  fiecare bucatica in parte.

De aici,chiar e joaca cu plastelina. Se face un con mic si se pune pe varful la o scobitoare.Acesta va fi bulbul. Se iau bucatele mici si se fac bilute care vor fi turtite in petale.Se pot face ori intre doua folii de plastic ori cu varful linguritei.Se lasa putin sa se usuce. Se ataseaza petala pe bulb si se ciupeste putin "varful" pentru un efect mai spectaculos. In partea opusa se lipeste cealalta petala. In partea unde se unesc cele doua petale,se ataseaza a treia.Si tot asa pana se lipesc toate petalele. Din acelasi aluat se pot face si frunze. Tortul meu nu a fost prea reusit,deja se vedea ca se crapa crema,dar mi-a placut sa fac trandafirii!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Trandafiri din pasta de lapte praf" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (38)

Simymy 1

12.03.2011, 12:14

cat se pune din fiecare?????

deyutzky 1

12.03.2011, 12:18

frumosi

Mitinita 1

12.03.2011, 15:54

simmy,e greu de scris cantitatile exacte,inca n-am gasit pe nimeni care sa reuseasca...e mai greu de nimerit consinstenta siropului,daca folosesti miere ai scapat...si sa fie ca plastelina.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

ieri la 16:49

Clătită la cuptor -  Rețeta simplă și rapidă pentru un desert delicios

ieri la 10:02

Cartofi cu piept de pui gratinați la cuptor - Rețeta simplă și foarte gustoasă

pe 17.01 la 16:57

Pui în stil asiatic - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 17.01 la 11:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de nuci