Trigoane cu mere

de MotanLaOale in Prajituri, 7 Ian 2017 | 7330 vizualizari

 

Bunatati pentru colindatori

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi placinta
  • 1 kg mere
  • 100 g zahar
  • 2 lingurite scortisoara
  • 100 ml ulei
  • 1 galbenus pentru uns
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Trigoane cu mere:

Foile de placinta se lasa la decongelat.

Merele se spala, se curata de coaja si se dau pe razatoarea mare.

Se pun intr-o cratita, se adauga zaharul si se fierb 15-20 minute, amestecand continuu pana se evapora toata zeama lasata de mere.

Se amesteca cu scortisoara si se lasa la racit.

Se intinde o foaie de placinta, se unge cu ulei cu pensula, iar deasupra se pune a doua foaie care se unge si ea cu ulei.

Se taie foile suprapuse in 3 fasii pe lungime (8-10cm/35-40cm).

In coltul unei fasii, se pune o lingura de mere si se indoaie fasia pe diagonala si in continuare se indoaie pe conturul triunghiului format pana se termina fasia (vezi foto).

Se preseaza cu mana pentru repartizarea uniforma a compozitiei si se pune in tava tapetata cu hartie de copt.

Cand sunt gata toate, se ung cu ulei si se introduc in cuptorul preincalzit 10 minute.

Se scot, se ung cu galbenusul de ou si se reintroduc in cuptor pentru 25-30 minute, pana se rumenesc frumos.

Se scot si se lasa la racit.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Trigoane cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

ieri la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

Rețetă de chec de post – Desert pufos și aromat

pe 20.11 la 10:44

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu mere si bezea