Triunghiuri de mamaliga la gratar cu legume coapte

de laylalala in Aperitive / Garnituri, 8 Apr 2010 | 5386 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600 ml apa
  • 100 gr faina de malai
  • 1 lingurita de sare
  • 2 linguri ulei de masline cu aroma de lamaie
  • 1 lingurita miere
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 200 gr praz, feliat
  • 1 bulb de fenicul, feliat
  • 200 gr rosii cherry
  • sare de mare cu ierburi aromate
  • Grana Padano ras, pentru servire
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Triunghiuri de mamaliga la gratar cu legume coapte:

Pune apa la fiert cu 1 lingurita de sare.Dupa ce a dat in clocot, adauga faina de malai in ploaie, amestecand continuu cu telul.Dupa ce mamaliga a dat intr-un clocot, las-o sa fiarba 15 minute la foc mic apoi toarna-o intr-un vas rotund, putin inalt si uns cu 1 lingura ulei de masline cu aroma de lamaie.Lasa mamaliga sa se raceasca complet.
Intre timp, incalzeste cuptorul la 200⁰C.Intr-un vas termorezistent, pune legumele.Amesteca 1 lingura ulei de masline cu aroma de lamaie cu 1 lingurita miere, 2 linguri zeama de lamaie si sare de mare cu ierburi aromate, dupa gust.Stropeste legumele cu acest amestec apoi da-le la copt 15-20 minute pana cand s-au inmuiat.
Dupa ce mamaliga s-a racit si s-a intarit, rastoarn-o din vas si tai-o in 8 triunghiuri.Incinge o tigaie tip gratar, adauga triunghiurile de mamaliga si prajeste-le pe ambele parti pana cand se rumenste.
Serveste triunghiurile de mamaliga cu legumele coapte, toate presarate cu Grana Padano ras.

Daca ti-a placut reteta noastra "Triunghiuri de mamaliga la gratar cu legume coapte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (1)

Sylvia 1

08.04.2010, 21:40

Nota maxima de la mine !!!Imi place sa vad mamaliga tratata " cu still" se pot face multe mancaruri aratoase cu ea, italienii sunt mari maestri

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Taci si inghite