Trufe

de Ancutsa in Dulciuri, 23 Aug 2016 | 5604 vizualizari

 

Aceasta reteta am invatat-o de la mama acum 2 ani, cand am postat-o si pe blog, este una dintre preferatele mele. Trufele sunt pentru mine festive, imi place sa le pregatesc de Sarbatori.

 

INGREDIENTE

  • Un pahar cu apa;
  • un pahar cu zahar;
  • 50 g cacao;
  • o jumatate kg biscuiti;
  • 50 g unt;
  • 200 g nuci macinate;
  • 1 lingura rom;
  • visine, nutella
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Trufe:

 

Se fierbe apa cu zaharul si cacaoa pana se ingroasa putin siropul.

Dupa ce se ia de pe foc, se adauga untul si romul.

Cand se raceste, se adauga nucile si biscuitii.

Se amesteca toate ingredientele, apoi, din amestecul rezultat, se fac mici sfere.

Le lasam simple sau le putem umple cu visine ori cu Nuttela si crant!

In cele din urma, se rostogolesc trufele prin cacao pudra, apoi se asaza pe hartie din comert.

Vom obtine cam 30 de trufe.

 

 

Pofta Buna!

 

Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: 

http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2014/04/trufe.html

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Trufe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

Ancutsa 1

03.09.2016, 23:00

Draga Rux, ma bucur mult ca ti-au placut!

iry-gabriela 1

08.11.2016, 11:39

Direct la favorite

Ancutsa 1

08.11.2016, 21:56

Irina, ma bucur ca ti-a placut!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bomboane cu nucă de cocos și zmeură - Desert super rapid și delicios

pe 09.05 la 09:58

Clătite spaghete cu ciocolată și fructe - Desertul rapid și ingenios care te va cuceri

pe 09.05 la 09:43

Tocăniță cu carne de porc - Gust și savoare într-o rețetă simplă

pe 09.05 la 09:26

Chec cu căpșuni și ciocolată albă - Desertul pufos și aromat

pe 08.05 la 08:12

TOP
utilizatori

Rocsi

1543 puncte

vasimur

1192 puncte

RODIMUR

221 puncte

Sidy

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert cozonac cu halva sau rahat