Tu da bi da best: Cirnat de casa romanesc :)

de Bucataras in Mezel de casa, 17 Mar 2009 | 13986 vizualizari

 

Daca vreti sa faceti cirnati in casa, atunci trebuie sa sacrificati 2-3 ore. Dar merita…

 

INGREDIENTE

  • 3 kg carne tocata (1,5 kg carne de vita +1,5 kg carne de porc)
  • supa de oase (1/2 litru) - (se fierb cam 1/2 kg oase de porc la un litru de apa, fara alte condimente)
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • condimente de cirnati (Fuchs am folosit)
  • usturoi (4-5 capatini mari pisate)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tu da bi da best: Cirnat de casa romanesc :):

Se amesteca ingredientele de mai sus, dupa care se lasa o ora la rece.

Matele (de porc sau de oaie- sint mai subtiri) cumparate din comert se lasa in apa doua - trei ore, apoi se spala pe ambele parti. Se umplu la masina de tocat cu compozitia de carne. Cirnatii astfel obtinuti se spala si se pun 2 zile la uscat.

Din cantitatile de mai sus ies cam 6 bucati de cirnat de 1 metru lungime.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tu da bi da best: Cirnat de casa romanesc :)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sunca si costita