turta sau pelincutele domnului

de luminita20_2006 in Mancaruri de post, 6 Ian 2010 | 5758 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 pachete foi placinta
  • 700 gr nuci
  • 1 coaja de la o portocala
  • 1 coaja de la o lamaie
  • 200 gr zahar
sirop:
  • 1 l apa
  • 500 gr zahar
  • 1 esenta rom
  • 1 esenta vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA turta sau pelincutele domnului:

Foile deplacinta se coc pe dosul tavii dar sanu se rumeneasca. A doua zi se face siropul: se pune la fiert 1 litru de apa cu 500 gr zahar. cand sa legat se ia de pe foc si se pun esentele. Nuca de da prin masina sa fie fina. apoi se amesteca cu coaja de portocala+ lamaie si zaharul. Se pune pe foaie sirop cu linguta apoi mucile si se repeta procedeul pana la ultima foaie.

Daca ti-a placut reteta noastra "turta sau pelincutele domnului" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (3)

Oana 1

06.01.2010, 17:07

Mmm, super bune Am pus si eu reteta la fel bune, bune

luminita20_2006 1

07.01.2010, 20:45

ms

housy 1

06.12.2010, 22:59

wow....bunica mea facea d-astea cand eram mica...in ajuns de Craciun...ce dor mi-e de vremurile alea !!! pentru asta ai 5 furcu si multe felicitare.....ai trezit nostalgia in mine acum...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

pe 07.03 la 14:38

Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post

pe 07.03 la 11:02

Mucenici muntenești tradiționali – Rețetă simplă și delicioasă

pe 06.03 la 10:19

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

de vasimur 4

pe 05.03 la 17:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cornuri cu suc de portocale gem de prune si nuca