Turte

de Florin A in Dulciuri, 30 Dec 2015 | 9482 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru foi:

  • 500 gr faina
  • un praf de sare
  • o cana cu apa calda

Pentru umplut:

  • 300 gr miez de nuca
  • zahar dupa gust
  • coaja rasa de lamaie si portocala

Esente pentru insiropat.

Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Turte:

Pentru foi se amesteca ingredientele pana se obtine un aluat omogen, elastic.

Se imparte in bucati egale din care se vor intinde foile.

Acestea se coc pe o tava de aragaz, la foc potrivit.

Dupa coacere, se inmoaie fiecare foaie de turta intr-un sirop pregatit din apa, zahar si esente (rom) dupa gust.

Se asaza (pe un platou) foaie peste foaie, intre acestea presarandu-se miez de nuca macinat amestecat cu zahar si optional, coaja rasa de lamaie si portocala.

Se procedeaza astfel pana la terminarea foilor.

Se acopera cu folie si se lasa la rece, o zi sau peste noapte, pentru insiroparea completa.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Turte" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert julfa