Turtiţă cu ciuperci si caşcaval

de Zamfira in Pizza, 17 Aug 2013 | 3744 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 125 g unt
  • 200 g faina
  • 100 ml apa
  • sare
  • Pentru umplutura:
  • 1 conserva ciuperci
  • 150 g cascaval
  • 1 rosie
  • 1 ceapa rosie
  • 1 lingurita cimbru
  • 4 linguri sos de rosii picant
  • 1 galbenus de ou
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Turtiţă cu ciuperci si caşcaval:

Pregatim aluatul: framantam faina cu untul, sarea si apa. Lasam sa se odihneasca 10-15 minute la rece (frigider), timp in care pregatim umplutura.

Scurgem si stoarcem ciupercile de zeama, cascavalul il razuim, ceapa si rosiile le feliem fin.

Aluatul odihnit il framantam cu putina faina si-l intindem. Il asezam intr-o tava tapetata cu hartie pentru copt, unsa cu ulei.  Pe aluatul tartitei presaram cimbru, apoi punem sosul de rosii, ciupercile, cascavalul, ceapa si in final in mijloc feliutele de rosii. Indoim marginile aluatului (5 cm) spre interior. Ungem marginile turtitei cu un galbenus de ou pe care il abestecam cu 1 lingura de apa rece. Punem turtita in cuptorul incalzit la 200 C si-l lasam la foc mare doare 5 minute, dupa care reducem intensitatea focului. Timp de coacere 30-35 minute. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Turtiţă cu ciuperci si caşcaval" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

ieri la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

ieri la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

ieri la 10:41

Prajitura cu lamaie si ciocolata neagra - Un desert delicios

pe 01.11 la 17:28

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]