Unt de casa

de Ancutsa in Aperitive / Garnituri, 30 Aug 2019 | 19083 vizualizari

 

Am pregătit unt de casă cu sare roz de Himalaya, a ieșit foarte bun, consistent și gustos! Noi l-am mâncat cu chifle cu susan.

 

INGREDIENTE

  • 200 g smântână 35 % grăsime,
  • sare roz de Himalaya Sano Vita
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Unt de casa:

Într-un vas înalt, din sticlă sau tablă (nu plastic), se bate smântâna cu mixerul, la viteză mică. Va căpăta consistență cremoasă, de frișcă, apoi pe măsură ce mixăm, se taie. Se continuă mixarea, până se separă de tot.

Se ia cu mâinile grăsimea rezultată (untul), se strânge și se stoarce bulgărele, pentru a elimina surplusul de zer. Se adaugă sare, după gust, frământând în mâinile curate, reci (eu am ținut mâinile în apă rece). Se poate lăsa la scurs într-o strecurătoare sau tifon.

Se așază pe o bucată de hârtie de copt, se nivelează frumos și se dă la frigider până la servire. Se consumă în maxim câteva zile.

 

Porții: 4

Timp de pregătire: 10 min

 

Poftă Bună!

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/08/unt-de-casa.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Unt de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv cartofi gratinati cu oua, carnati si cascaval