Vanilla Cupcakes with Rasberry frosting

de Ela68 in Prajituri, 5 Mar 2013 | 5945 vizualizari

 

Am folosit zmeura proaspata care da un gust racoritor si accentueaza in acelasi timp savoarea ciocolatei albe.
Pentru cine doreste, poate face aluatul brioselor avand ca baza ciocolata, astfel, gustul fructelor se va simti mult mai puternic.

 

INGREDIENTE

  • ingrediente briose :
  • 200 gr faina
  • 150 gr zahar
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 1 praf de sare
  • 200 ml lapte
  • 110 gr unt moale
  • 1 lingurita zahar vanilat alb pudra
  • 50 gr ciocolata amaruie
  • Pentru frosting :
  • 100 gr ciocolata alba
  • 200 ml frisca lichida
  • 125 gr mascarpone
  • 300 gr zmeura
  • 200 gr zahar
  • 2 foi de gelatina
  • decor :
  • zmeurici si inimioare de ciocolata
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vanilla Cupcakes with Rasberry frosting:

Amestecam untul si zaharul. Adaugam oul si amestecam bine pana obtinem un aluat cremos. Adaugam zaharul vanilat. Apoi alternativ laptele si faina amestecata cu praful de copt. Adaugam carliontii de ciocolata si umplem 3/4 formele de briose (unse cu unt) cu amestecul obtinut si se dau la cuptor la foc mediu circa 25 minute. 

Pentru frosting: Mai intai topim la bain-marie ciocolata cu 100 ml frisca lichida. Lasam la rece 2-3 ore, dupa care batem cu mixerul pana obtinem crema de ciocolata. Zmeura impreuna cu zaharul se pun pe foc si se lasa 15 minute sa fiarba. Se lasa sa se raceasca si se strecoara. Se bate cu mixerul crema de mascarpone impreuna cu siropul de zmeura, se adauga apoi crema de ciocolata, cele 100 ml de frisca ramasa-mixata si gelatina hidratata.

Decoram cu zmeurici si inimioare de ciocolata .

Daca ti-a placut reteta noastra "Vanilla Cupcakes with Rasberry frosting" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftele de pui la cuptor în stil turcesc - Super rapide, aromate și delicioase

ieri la 10:34

Tartă cu cremă de lămâie și lapte condensat - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 22.10 la 11:19

Tarta cu foitaj și prune - Desertul rapid și delicios

pe 21.10 la 11:11

Porloș cu mere, rețetă ardelenească

de RODIMUR 8

pe 21.10 la 02:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]