Am tot cautat m-am tot inspirat pana la urma am ajuns sa fac propria mea varianta de varza a la cluj ce sa dovedit a fi o mancare excelenta, exact pe gustul nostru.
Tocam varza pe care o frecam bine cu sare, o lasam sa se inmoaie putin intre timp ceapa tocata solzisori o calim in putin ulei, cand sa inmuiat se pune intr-o oala varza adaugam ceapa calita, amestecam bine pana se inmoaie varza punem putin piper. Separat se taie fasiute carnea de pui se condimenteaza dupa gust si se prajeste putin in ulei, am adaugat si putina carene afumata.
In vasul roman am pus un strat de varza calita, punem rosii taiate cubulete, am adaugat carnea prajita, punem jumatate din paharul cu smantana apoi restul de varza mai adaugam rosii , smantana si costitele afumate deasupra. Se da la cuptorul preincalzit pentru 1 ora la foc potrivit.
Se serveste calda alaturi de mamaliga.