Varză a la Cluj

de madi_marin in Porc, 24 Noi 2011 | 8472 vizualizari

 

Iniţial am vrut să fac sărmăluţe....preferatele mele, dar cum nu le-am putut înfăşura pentru că varza a fost mai tare, a ieşit o varză a la Cluj delicioasă. Invit pe cine nu ţine post sa guste.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne tocată de porc
  • 1,5 kg varză murată
  • 200 g orez
  • 2 cepe
  • kaizer
  • slaninuţă afumată
  • sare
  • piper
  • cimbru uscat
  • mărar uscat
  • ulei
  • pastă de tomate
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varză a la Cluj:

Varza o tocam fideluţă. O amestecăm cu un pic de ulei şi piper.

Carnea o amestecăm cu ceapa tocată, orezul spălat şi bine scurs, sare, piper şi cimbru uscat. Se pune la încins puţin ulei şi se adaugă amestecul de carne. Se lasă pe foc căteva minute amestecând continuu.

Ungem un vas cu puţin ulei, apoi punem un strat de varză tocată, presărăm bucăţele de kaizer şi slăninuţă afumată, toată carnea tocată, încă un strat de varză şi bucăţele de mezel şi slăninuţă. Se presară cimbru şi mărar uscat, se adaugă apă cât să acopere totul şi se dă vasul la cuptor la foc mic.

După o oră de fiert se adaugă pasta de tomate dizolvată în puţină apă.

Se dă din nou vasul la cuptor şi se lasă să scadă bine varza.

Se serveşte mîncarea caldă cu ardei iute.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Varză a la Cluj" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

COMENTARII (47)

kukibella 1

16.12.2013, 12:32

BuniMaria 1

03.02.2014, 16:28

o bunatate

babi5 1

06.11.2014, 10:35

R

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Baclava de casă - Rețeta delicioasă pentru iubitorii deserturilor orientale

pe 21.02 la 14:01

Churros de casă – Rețeta simplă pentru un gust autentic spaniol

pe 21.02 la 13:05

Sos cheddar, ideal pentru nachos și alte gustări

pe 21.02 la 10:56

Coji de nuci dulci, perfecte pentru fursecuri umplute

pe 20.02 la 14:38

Pâine cu usturoi și brânzeturi la cuptor - Bună de te lingi pe degete

pe 19.02 la 12:27

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Piureu de cartofi by Cristi Roman cu ceafa de porc la cuptor