Varza a la Cluj

de Lorra in Porc, 3 Ian 2015 | 19139 vizualizari

 

...ori sarmalute rasturnate :)

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne tocata porc
  • 2 verze murate medii
  • o cana de orez
  • 2 linguri bulion + 50 ml apa
  • 3 cepe
  • 50 ml ulei
  • sare
  • piper
  • cimbru
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza a la Cluj:

Se toaca ceapa marunt si se pune la calit in ulei, iar cand este gata se adauga bulionul indoit cu apa, apoi orezul. 

Dupa 10 minute se pune carnea tocata si se tine pe foc pana isi schimba culoarea.

La final se adauga condimentele dupa gust si se opreste focul.

Intre timp se toaca marunt varza murata.

Se unge o tava cu putin ulei (untura), se pun un strat de varza, unul de carne, si tot asa pana ce la final se acopera cu stratul de varza.

Se da tava la cuptorul deja incins, timp de o ora.

 

TIPS-URI

1

Servirea se face asemenea sarmalutelor, cu mamaliga, ardei si eventual smantana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza a la Cluj" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână cu mărar - Rețeta ușoară și savuroasă

ieri la 11:14

Pâinici fără frământare - Super simple și gustoase

pe 05.11 la 11:02

Rulouri cu brânză feta și spanac - Savuroase și ușor de făcut

pe 04.11 la 07:19

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 21:44

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]