Varza a la Cluj in vas roman

de madi_marin in Mancaruri cu carne, 24 Mai 2010 | 16164 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g varza acra tocata
  • 500 g carne tocata amestec
  • 1 ceasca orez
  • 2 cepe verzi
  • 1 morcov
  • 2 linguri cu pasta de toamte
  • marar
  • condimente pentru carnea tocata
  • sare
  • piper
  • ulei
  • 2 oua
  • 1 lingura cu smantana
  • felii de rosie
  • kaizer

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza a la Cluj in vas roman:

Varza : se calesc  o ceapa tocata si morcovul ras pe razatoarea mica in putin ulei, apoi se adauga varza si se pune apa cat sa o acopere si se lasa sa fiarba. Cand e aproape gata se adauga sare ( daca mai e nevoie), piper si pasta de toamte si se mai lasa sa fiarba acoperit cam 10 minute. Se da la racit.

Carnea : se pune la calit ceapa in putin ulei, apoi se adauga carnea si se lasa sa isi schimbe culoarea, apoi  se adauga orezul spalat si se adauga apa. Se lasa sa fiarba si sa scada bine, apoi se adauga condimente pentru carnea tocata, piper si marar.

Asamblare : in vasul roman ( tinut in prealabil timp de jumatate de ora in apa) uns cu putin ulei, se aseaza un strat de varza, toata carnea, apoi iar un strat de varza. Deasupra se toarna un amestec din oua batute cu putina sare si cu smantana, aspoi se pun felii de rosii si bucatele de kaizer. Se da la cuptor  la foc mic pana se rumeneste amestecul de deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza a la Cluj in vas roman" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Slimline Barista

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (22)

feliciacristea46 1

14.01.2013, 16:14

compozitie de sarmale care nu se caleste, se pune cruda in varza calita !

kukibella 1

14.01.2013, 16:19

jolygina 1

14.01.2013, 22:50

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine pufoasă cu unt, pătrunjel și usturoi - Rețeta savuroasă de casă

ieri la 11:03

Bomboane cu Nutella și alune de pădure - Rapide și delicioase

pe 24.11 la 09:24

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

Banoffee Pie - Desertul delicios cu banane și frișcă

pe 21.11 la 17:20

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]