Varza cu afumatura si usturoi a la Costeo

de Patricia Iordache in Porc, 11 Mai 2013 | 5778 vizualizari

 

Mi s-a parut tare interesanta combinatia intre varza dulce si usturoi. De aceea, n-am putut rezista sa nu incerc! Este o bunatate! Multumesc, bucataras Costeo! A mancat si baietelul meu, Rares, cu mare placere. ;)

 

INGREDIENTE

  • varza ( 2 bucati potrivite);
  • 1 ardei gras rosu;
  • 3 cepe potrivite;
  • 500 - 600 gr scarita de porc afumata;
  • sare;
  • piper;
  • cimbru;
  • cateva bete de marar uscat;
  • 100 ml vin alb sec (eu am pus demisec);
  • 2 linguri pasta de ardei rosu;
  • 2 linguri bulion;
  • aproximativ 1 l. apa fierbinte;
  • 4 catei de usturoi (mari);
  • putin ulei
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza cu afumatura si usturoi a la Costeo:

Spalam cele doua verze, le taiem in 4 si le taiem in fasii subtiri. Presaram sare si presam cu ajutorul degetelor pana cand varza se moaie si isi micsoreaza volumul la jumatate.

Presaram piper si cimbru si lasam de-o parte. Punem aproximativ 1 l de apa sa fiarba.

Tocam marunt cepele si ardeiul gras si le adaugam peste varza. Amestecam bine, potrivim de sare.

Taiem scarita de porc in bucati potrivite.

Pe fundul unui vas (care va merge la cuptor) punem putin ulei, apoi asezam crengutele de marar uscat. Adaugam jumatate din cantitatea de varza, asezam deasupra bucatile de afumatira si apoi adaugam restul de varza ramasa.

Adaugam 1 l de apa fierbinte, acoperim si lasam sa fiarba aproximativ 20-30 minute. 

Intr-o cana amestecam pasta de ardei, bulionul si putina apa. Turnam amestecul peste varza, amestecam usor si bagam totul la cuptor, la 200 grade, pentru aproximativ o ora. 

In reteta bucatarasului Costeo se mentiona ca trebuie sa acoperim cu capac vasul de la cuptor insa eu am lasat fara capac pentru a obtine o culoare rumena.

Presam cateii de usturoi cu lama unui cutit si ii tocam marunt.

Dupa o ora, adaugam peste varza, vinul alb si usturoiul tocat, amestecam usor si lasam din nou la cuptor pentru maxim 30 minute.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza cu afumatura si usturoi a la Costeo" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Varză dulce cu jambon şi coaste de porc