Varza cu ciolan afumat in vas roman

de Oana in Porc, 3 Oct 2009 | 18994 vizualizari

 

O mancare romaneasca, taman buna la o masa in familie!

 

INGREDIENTE

  • o varza mare
  • un ciolan afumat mare
  • o ceapa
  • 2 ardei grasi rosii
  • 1 kg rosii
  • 1 legatura marar
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • foi de dafin
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza cu ciolan afumat in vas roman:

Vasul roman se pune in apa la inmuiat 20 de minute.

Ceapa si ardeii se curata si se taie cubulete si se inabusesc in putin ulei si o cescuta de apa. Se adauga varza taiata fideluta si se amesteca bine pana se inmoaie. Rosiile se curata de coaja si se baga la robot, apoi se adauga peste varza. Se condimenteaza cu sare, piper si cimbru. Se rastoarna varza in vasul roman, se pun deasupra foile de dafin. Ciolanul afumat fara os se taie felii groase si se aseaza peste varza. Se pune vasul in cuptor, la foc potrivit, o ora. Se verifica din cand in cand sa nu scada varza prea mult. La final se presara mararul verde tocat fin.

TIPS-URI

1

Se serveste cu mamaliguta si ardei iute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza cu ciolan afumat in vas roman" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton - Reteta savuroasa si plina de culoare

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

Fasole cu cârnați de casă - Rețeta tradițional românească cu savoare maximă

pe 29.11 la 10:51

Rulouri cu ciuperci și mozzarella - Gustarea rapidă care te va cuceri

pe 28.11 la 11:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]