Varză murată la borcan

de Zamfira in Muraturi, 15 Noi 2015 | 6096 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 varză
  • 2 rădăcini hrean
  • cimbru, mărar uscat
  • sare dură
  • apă
Portii: 10
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varză murată la borcan:

Varza o spălăm şi tăiem fideluţă. Hreanu îl curăţăm, spălăm şi-l tăiem în fâşii mai mici. Aşezăm pe fundul unui borcan câteva crenguţe de cimbru, mărar şi hrean. Punem jumăate din cantitatea de varză tăiată şi din nou punem crenguţe de cimbru, mărar şi hrean. Aşezăm şi restul de varză în borcan. Punem apă la încălzit în care dizolvăm sare dură. La 1 L apă 1 lingură sare dură. Turnăm apa călduşă peste varză cât să-l acopere. Borcanul îl acoperim cu o farfurioară. Varza se acreşte 3-4 zile, în 7-8 zile este chiar puţin iute, trebuie doar ţinută la căldură. 

Se serveşte crudă ca şi salată, stropită cu ulei sau gătită.

Daca ti-a placut reteta noastra "Varză murată la borcan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

Zamfira 1

16.11.2015, 20:54

Si noua ne place Mirela

miki_a 1

17.11.2015, 11:39

Fac si eu (la noi ii spune "vărzări" sau "vărzuţe murate" cu aceleasi ingrediente! Pentru culoare mai adaug o feliuta de sfecla rosie!

Zamfira 1

17.11.2015, 12:56

Super bun il faci, imi place mult denumirea, iar am invatat ceva nou. Multumesc Ela

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura răsturnată cu mere și nuci pecan - Deliciul care te va cuceri prin gust și textură

ieri la 08:35

Mini ștrudele cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 13.10 la 08:11

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]